Un copac s-a prăbușit lângă un loc de joacă, în parcul Bordei din București.

0
173

 

În cursul zilei de astăzi, din cauza vântului puternic din Capitală, un copac s-a prăbușit lângă un loc de joacă din Parcul Bordei. În urma incidentului, Nicușor Dan a venit să vorbească cu jurnaliștii, în parcul Plumbuita din București.

 

Copacul care s-a prăbușit era uriaș

Duminică, 4 februarie 2024, un copac uriaș s-a prăbușit în apropierea unui loc de joacă din Parcul Bordei, din cauza vântului puternic.

Potrivit informațiilor transmise de A3 CNN, copacul era foarte putred la bază și ar fi trebuit să fie tăiat în urmă cu mult timp,  Administrația Lacuri, Parcuri si Agrement București – ALPAB, nu a luat nicio măsură în această privință.

Jurnalista care s-a deplasat pe teren a spus că în aceeași situație sunt mulți alți copaci din parcul respectiv.

Din fericire, niciun copil nu se afla la joacă în momentul producerii incidentului.

Ce răspuns a oferit primarul general al Capitalei

În urma incidentului, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a venit în parcul Plumbuita din București pentru a vorbi cu jurnaliștii, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit A3 CNN, primarul a intrat în parc prin gaura gardului, zâmbind. În momentul în care jurnaliștii l-au întrebat de ce a făcut acest lucru și de ce gardul parcului este rupt, Nicușor Dan a spus că s-a cântărit azi de dimineață și avea 73 de kilograme, deci își permite să facă o acrobație.

Ulterior, în timpul conferienței de presă, când a fost întrebat în legătură cu netoaletarea copacilor din Capitală, primarul general a oferit următorul răspuns:

„Se întâmplă să cadă copaci. Eu mă ocup, eu semnez toate litigiile care privesc Primăria și există o constanță a acestui fenomen. Sunt aproximativ 2 milioane de copaci în București, se întâmplă ca ei să mai cadă.”

 

 

@b365