Spații verzi și copaci falnici, puși la pământ pentru plăcerea „ecologistului„ Dănuț Angelo Trifu

0
278

Unul dintre cele mai importante și frumoase parcuri din București, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, a fost despădurit în urmă cu ceva ani. Copaci falnici cu ramuri impresionante din Parcul Tineretului au fost culcați la pământ pentru a face loc unui restaurant denumit „Trifoiaș”, administrat de nimeni altul decât vajnicul apărător al spațiilor verzi, „ecologistul” Dan Trifu.

Cum a fost posibil? Răspusurile au venit în 2019, când toată lumea bună a Bucureștiului se unise în jurul actualului primar general, Nicușor Dan, în lupta acerbă pentru șefia Bucureștiului. Conform informațiilor apărute atunci în presă, cârciuma „Trifoiaș” ar fi răsărit în inima Parcului pentru a satisface un capriciu al lui Dan Trifu, chiar dacă pentru asta,  zeci de copaci au fost doborâți. Nu s-a înscris și în acte, însă există zeci de cupluri ce au închiriat restaurantul pentru petrecerea de nuntă după ce au negociat cu însuși Trifu, șef al fundației Eco-Civica, o așa-zisă fundație construită tocmai pentru a apăra spațiile verzi. Din păcate, doar pe hârtie, în realitatea afacerile sunt mai importante decât câteva sute de pomi.

Cum campania electorală stătea să înceapă și mai ales, pentru a nu-i produce prejudicii de imagine lui Nicușor Dan, principalul său susținător, după ce povestea a apărut în presă, Trifu a pus lacătul pe ușile restaturantului în care își făcea și nume, dar mai ales avere. Spațiul ridicat pe suferința bucureștenilor care au fost lipsiți de câteva sute de metri de spații verzi este și astăzi abandonat, lăsat în ruină, poate, poate, lumea va uita povestea din spatele acestuia.

Un lucru este însă cert. Trifu a rămas fără cârciumă, iar pentru asta se folosește de calitatea de „activist de mediu” și continuă să atace orice proiect de investiții din București. Că are sau nu legătura cu spațiile verzi, nici nu mai contează. Așa cum nici pentru actualul primar general, golănia din trecut a prietenului său a fost dată uitării și ascunsă precum gunoiul sub preș.