Pentru că la noi nu se poate haide să vedem care este situația răniților în exploziile de la Crevedia, transferați în străinătate. Medic din Bruxelles: „Sunt optimist”

0
405

Pacienții cu arsuri grave sunt transferați la spitale din alte țări. Primii care au plecat sunt doi pompieri tineri, aflați în comă indusă, și au ajuns deja în Belgia.

lți doi pacienți sunt în Italia, trei în Austria și patru în Germania, plus unul în Norvegia. În total, opt țări și-au oferit ajutorul pentru a prelua răniții care nu pot fi tratați la noi.

Duminică seară, în jurul orei 19:00, alţi doi pacienți au plecat de la Baza 90 Otopeni spre Lubeck, în Germania.

Cu câteva ceasuri înainte, la ora 16, cinci pacienți – pompieri – plecaseră cu o aeronavă militară către spitale din vestul Europei. Trei vor fi tratați în Austria și doi în Germania. Un alt pacient a ajuns în Norvegia.

Cei trei trimiși în Austria au ajuns cu bine, anunță autoritățile. Unul, internat la Viena, este în stare stabilă. Iar ceilalţi doi sunt la Graz – la Terapie Intensivă.

Primii doi pacienți, pompieri, cu arsuri pe căile respiratorii, au ajuns ieri la Spitalul Militar din Bruxelles, cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Thomas Rose, șeful unității de arși de la Spitalul Regina Astrid: „Transferul s-a derulat foarte bine, pacienţii sunt în stare stabilă, au tolerat bine transportul şi acum primesc deja tratament specializat în unitatea noastră de terapie intensivă. Văzând leziunile, estimăm o spitalizare de 4-6 săptămâni. Cred că unul dintre pacienţi va avea nevoie de intervenţie la mâini. În privinţa celui de-al doilea, sunt optimist că rănile se vor vindeca spontan, cu tratament adecvat.”

O a doua aeronavă Spartan, cu doi răniți, internați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală, a decolat la 8 dimineața, cu destinaţia Italia.

Avionul militar a aterizat duminică la prânz, iar pacienții – civili – au fost duşi duși la Spitalul San Raffaele, din Milano. Din păcate, starea unuia este critică, potrivit Ministerului Sănătății.