Ilegalități și imoralități la Primăria Capitalei. Protejații Gabrielei Firea vor banii înainte, “ca la Amsterdam”

0
2580

În data de 25 iunie 2019, judecătorii Curții de Apel București au “închis” și ultima portiță de intrare în legalitate a celor 22 de companii municipale, în care doamna Primar Gabriela Fiea a investit în ultimii doi ani peste 3 miliarde de lei, prin majorări de capital succesive. Deși decizia Curții de Apel București nu spune explicit că firmele trebuie desființate, este clar că acestea trebuie dizolvate deoarece nu mai pot funcționa cată vreme înființarea lor a fost declarată ilegală.

Cu toate acestea, angajații Companiei Municipală Parking București S.A nu au nicio reținere în a comite abuz după abuz. Dacă săptămâna trecută unul dintre angajații acestei companii a fost filmat în timp de avea un limbaj abject față de Tudor Chirilă, ieri, 26 iunie 2019, cei de la Parking au trecut la un alt nivel: avertismente și amendă pentru cei care nu achită serviciile în avans! Exact ca în “Cartierul Roșu” din Amsterdam! Angajații companiei dau avertismente și amenzi pentru neplatata în avans a serviciilor de parcare din București, cu toate că nu există nicio lege în vigoare care să prevadă această procedura. Surse din cadrul companiei au declarant pentru www.ziarultricolorul.ro că recent, câțiva angajați au participat la cursuri (plătite de bani publici) de perfecționare în vederea emiterii de avertismente și amenzi.

 

Plecând de la H.C.G.M.B. 124/25.03.2008, Art 20. care prevede că utilizatorii parcajelor parcaje publice de utilitate generală cu plată, au următoarele obligații: a.) Să achite tarifele pentru locurile de parcare utilizate și Art 22 alin.1 lit a.) care prevede că sunt contravenții și se sancționează următoarele fapte: b.) Nerespectarea prevederilor art.10 lit.a), art.11 lit.b) și c), art.16 liy.a) și b), art.19 lit. a)-c) și art 20 lit.a)-c), cu amendă de la 500 la 1000 lei, angajații au înțeles să interpreteze Legea după bunul plac, în sensul în care folosesc șantajul, sub incidență prevederilor Art. 207 din Noul Cod de Procedura Penală (1. Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru șine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.) pentru a-i determină pe bucureșteni să achite în avans penstru serviciile de parcare. Înțelegem că Primăria Capitalei este în faliment nedeclarat, dar mai mult că sigur încălcarea sub formă continuată a prevederilor legislative nu vor aduce beneficii.

Întrebarea care se pune este însă următoarea: care este legislația care să prevadă că o societate comercială poate avea acces la datele personale ale propirietarilor autovehiculelor? Pentru că, în mod evident, penru a trimite o amendă trebuie să ai acces la numele proprietarului mașinii, adresa de domiciliu etc. Cum se aplică GDPR-ul în această speță? Cine ne garantează că acești angajați nu vor profita de accesul la informațiile personale ale cetățenilor pentru a comite alte abuzuri?

„Gabriela Firea tot speră să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teamă că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalitătii”, a declarat Roxana Wring.

Reamintim că societatea comercială Compania Municipală Parking S.A. a încheiat anul 2018 cu pierderi de peste 2.1 milioane de lei, cu toate că a primit 173 milioane de lei de la Primăria Capitalei prin majorări de Capital.
• Buget venituri: 23 milioane lei;
• Buget cheltuieli: 22,9 milioane lei;
• Cheltuieli cu personalul: 16,5 milioane lei, din care 688.000 lei pentru CĂ și 360.000 lei pentru directori;
• Număr mediu salariați: 190; Număr de salariați prognozat la finalul anului: 210;
• Cheltuieli investiții: 173 milioane lei din majorări de capital;
• Pierdere 2019: 2,1 milioane lei;

Anagajatii S.C. Compania Municipală Parking S.A. nu au dorit să ofere un punct de vedere privind procedura ilegala de a solicita plată serviciilor în avans.

B.D.