Evaziune fiscală de 1,5 milioane lei din vânzarea de tigăi pe Internet

0
779

Reprezentanții unei firme de teleshopping sunt suspectaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală, după ce și-ar fi transferat în conturile personale sume importante de bani obținute din vânzarea produselor electrocasnice pe Internet. În plus, oamenii legii spun că produsele comericalizate erau de calitate inferioară celor prezentate în reclamele televizate.

Polițiștii fac percheziții la domiciliul persoanelor suspecate de evaziune fiscală. Printre cei verificați se numără și adminitratorul societății Top Teleshop, Dragoș Nicolae Iancu, potrivit Mediafax. Toate persoanele vizate vor fi audiate de Poliția Română, în baza unor mandate de aducere dispuse pe numele lor. Cei vizați de anchetă sunt acuzați că ar fi vândut produse de calitate inferioară celor prezentate în reclame şi banii obţinuţi i-au transferat în conturile personale. Ulterior, încasările au fost retrase din bancomate, fără ca statul să cunoască provenineța lor.

Reprezentanţii firmei mai sunt suspectaţi că ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii mai multe cheltuieli fictive, iar sumele de bani obţinute din vânzarea bunurilor ar fi fost transferate în conturi bancare personale şi retrase ulterior de la bancomate. Prejudiciul cauzat autorităților se ridică la circa 1,5 milioane de lei.

Potrivit unor surse din rândul Poliției, ancheta a demarat în urma plângerilor venite de la cei care au cumpărat produse de pe Internet. Clienții firmei au fost nemulțumiți că produsele nu au calitățile prezentate în reclamele televizate. Aceştia s-au plâns că, în cazul în care sunau la firmă şi solicitau să returneze produsele cumpărate, reprezentanţii societăţii îi ameninţau, atrăgându-le atenţia că deţin toate datele lor de identificare. Poliţiştii speră ca pe parcursul anchetei să depună plângeri şi alte persoane care au fost înşelate de firma de teleshopping.

Percheziţiile sunt făcute de ofiţeri de investigare a criminalităţii economice, specialişti criminalişti şi luptători de la Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Sursa Click