Cand totusi unii respecta legea

0
154
𝙄𝙚𝙧𝙞, 15.07.2021, 𝙖𝙢 𝙨𝙤𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙖𝙩 𝙋𝙧𝙚𝙛𝙚𝙘𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙈𝙪𝙣𝙞𝙘𝙞𝙥𝙞𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘽𝙪𝙘𝙪𝙧𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙧𝙚𝙫𝙤𝙘𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙃.𝘾.𝙇. 𝙎3 𝙣𝙧. 160/2021 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙚 𝙧𝙚𝙙𝙪𝙘𝙚 𝙣𝙪𝙢𝙖̆𝙧𝙪𝙡 𝙙𝙚 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙞𝙡𝙚 𝙙𝙚 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙚 𝙖𝙡𝙚 𝙞̂𝙣𝙩𝙧𝙚𝙥𝙧𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙚 𝙡𝙖 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙎𝙚𝙘𝙩𝙤𝙧𝙪𝙡 3 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝘼𝙪𝙩𝙤𝙧𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝙋𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙖̆ 𝙏𝙪𝙩𝙚𝙡𝙖𝙧𝙖̆.
𝗗𝗲 𝗰𝗲?
Pentru că 4 din aceste societăți se încadrează în prevederile Art. 28 alin. (2) din O.U.G. 109/2011, respectiv au peste 50 de angajați și peste 7,3 milioane de euro cifră de afaceri și astfel pentru acestea se prevede un consiliu de administrație format din minim 5 membri.
𝗘𝘀𝘁𝗲 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗮 𝗱𝗲 𝘀𝗶𝗻𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗰𝘂𝗺 𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 PLUS USR Sector 3 𝘀̦𝗶 PNL Sector 3?
Nici vorbă! În primul rând, este vorba despre respectarea literei legii și la fel de important de respectarea spiritului legii. Este evidentă intenția legiuitorului de a proteja companiile cu o importantă cifră de afaceri de vicierea consiliului de administrație, care devine mai dificilă atunci când există mai mulți membri, cât și de conferirea unei vaste experiențe actului de management.
𝗘𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲?
Posibil, poate colegii sunt deranjați de societățile pe care nu le pot controla suficient de ușor.
𝙏𝙤𝙩 𝙞𝙚𝙧𝙞, 15.07.2021, 𝙖𝙢 𝙨𝙤𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙖𝙩 𝙋𝙧𝙚𝙛𝙚𝙘𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙈𝙪𝙣𝙞𝙘𝙞𝙥𝙞𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘽𝙪𝙘𝙪𝙧𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙧𝙚𝙫𝙤𝙘𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙃.𝘾.𝙇. 𝙎3 𝙣𝙧. 168/2021 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙫𝙚𝙙𝙚 𝙤 𝙥𝙧𝙤𝙘𝙚𝙙𝙪𝙧𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙚 𝙣𝙚𝙘𝙡𝙖𝙧𝙖̆ 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙢𝙚𝙢𝙗𝙧𝙞𝙞 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙖𝙙𝙢𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙚, 𝙛𝙞𝙞𝙣𝙙 𝙞̂𝙣𝙘𝙖̆𝙡𝙘𝙖𝙩𝙚 𝙥𝙧𝙚𝙫𝙚𝙙𝙚𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙊.𝙐.𝙂. 109/2011, 𝙝𝙤𝙩𝙖̆𝙧𝙖̂𝙧𝙚𝙖 𝙛𝙞𝙞𝙣𝙙 𝙧𝙚𝙨𝙥𝙞𝙣𝙨𝙖̆ 𝙢𝙤𝙩𝙞𝙫𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙘𝙖̆𝙩𝙧𝙚 𝘾𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙪𝙡 𝙇𝙤𝙘𝙖𝙡 𝙎𝙚𝙘𝙩𝙤𝙧 3 𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙪𝙖̆ 𝙤𝙧𝙞.
𝗗𝗲 𝗰𝗲?
În primul rând pentru că încalcă prevederile O.U.G. 109/2011. În al doilea rând pentru ca este o hotărâre neclară, care încalcă normele de tehnică legislativă, lucru evidențiat și de aparatul de specialitate al Primarului Sectorului 3, la care majoritatea USR Plus/PNL nu a vrut să răspundă. În al treilea rând pentru că au eliminat o parte din procedura prevăzută de O.U.G. 109/2011, conform căreia administratorii în funcție puteau solicita reînnoirea mandatului pe baza raportului de activitate, în cadrul procedurii de selecție.
𝗘𝘀𝘁𝗲 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗮̆𝘀𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗮 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶?
Nu, nicidecum! Ci de acordarea unui nou mandat doar acelor administratori care au demonstrat eficiență și excelență în activitatea desfășurată. Atenția ar trebui îndreptată cu adevărat asupra demonstrării competențelor, nu asupra recitării unor pasaje de lege în cadrul procedurii de selecție.
𝗘𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲?
Destul de probabil, este infinit mai greu să controlezi un administrator cu experiență, independent, cu rezultate demonstrate în activitate decât unul proaspăt ”selectat”!
𝗖𝗮 𝘀𝗮 𝗳𝗶𝗲 𝗖𝗟𝗔𝗥
PMP susține un proces de selecție nepărtinitor, legal, transparent și nu în ultimul rând eficient!
PMP nu se opune închiderii niciunei societăți, atâta timp cât aceasta acțiune este oportună, legitimă și cel mai important, în interesul locuitorilor Sectorului 3!
PMP nu va accepta sub nicio formă si în niciun fel încălcarea legii!
𝗦𝘂𝗯 𝗮𝘃𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀̦𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝘃𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗼𝗹𝗲𝗶𝘁𝗲, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗮𝘂 𝗯𝗶𝗻𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰, 𝗻𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝘀𝗮̆ 𝗮𝘀𝗶𝘀𝘁𝗮̆𝗺 𝗹𝗮 𝗼 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗿𝗻𝗶𝗿𝗶 𝘁𝗼𝘁𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗨𝗦𝗥 𝗣𝗹𝘂𝘀/𝗣𝗡𝗟, 𝗱𝗲𝗺𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗳𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝗱𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝟯.
𝗗𝗼𝗮𝗺𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗱𝗼𝗺𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶, 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝘁̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗰𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗻𝘂 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶! 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝟯 𝗻𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮 𝗱𝘂𝗺𝗻𝗲𝗮𝘃𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗮̆!
#RomâniaRespectată #PMP #PMPS3 #CLS3
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
17
2 comentarii
90 distribuiri
Îmi place

Comentează
Distribuie