,Arată-ne, generale, armata pentru care ne-am rupt din bugete 31 de miliarde în opt ani. Poți?

0
4679
,,Arată-ne, generale, armata pentru care ne-am rupt din bugete 31 de miliarde în opt ani. Poți?
Spune-ne unde sunt cele 7 sisteme de rachete Patriot pe care le-am plătit deja. Nu sunt, nu? E doar unul. 1 din 7. Dar banii ni i-au luat de pe card, nu? Atunci dă-ne măcar un AWB, un ceva, să vedem statusul livrării. Poate celelalte 6 sisteme deja plătite sunt în depozitul curierului, poate primim un SMS că vin mâine, să fim naibii acasă când ajung.
Rachetele antinavă, de care am avea nevoie în caz că vine Putin pe mare, unde sunt? Nu-s nici alea, nu? Că alea de la francezi, care ne-ar fi costat 140 de milioane, nu ne-au mai plăcut. S-a anulat procedura și o să luăm de la Raytheon, cu 340 de milioane, că-s băieți buni, îi cunoaștem. („sistemele de rachete antinavă sunt un alt program strategic de înzestrare a Armatei care este în mare întârziere. Sistemele vor ajunge în România abia la finalul anului 2024. După ce ajunsese la o înțelegere de aproape 140 de milioane de euro cu cel mai mare producător european de rachete, francezii de la MBDA, Armata s-a răzgândit în 2020 și a anulat procedura de achiziție, promovând în schimb un acord Guvern la Guvern cu SUA, pentru rachetele NSM ale companiei Raytheon, care livrează României și sistemele Patriot. În aprilie 2021, a fost încheiat acordul guvernamental cu americanii, pentru patru sisteme de rachete antinavă, în valoare de circa 340 de milioane de dolari”).
Blindatele, Nicule, pe alea, plătite și ele, poți să ni le arăți? Câte? 5, 6, 10? 20? Câte din cele aproape 300 au ajuns în țară?
Show me the army, Nicule, că am plătit pentru ea”
Preluare facebook:

Gheorghe Bbozgan