Traian Băsescu anunță cine l-a înregistrat pe STENOGRAMELE publicate de Ghiță

0
1029

Fostul președinte Traian Băsescu trece la dezvăluiri și susține că este 99% sigur că cel care l-a înregistrat a fost chiar Sebastian Ghiță. Băsescu susține că nu și-a dat acordul, dar și faptul că în respectiva discuție el a vorbit despre mai multe lucruri, pe care le va detalia în fața Parchetului.

”Dacă azi, săptămâna trecută, eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiţă cel mai important obiectiv al structurilor de securitate din România. S-a lovit în SRI direct. Aş fi mobilizat toate structurile de securitate să mi-l găsească. La fel cum a fost la Omar Hayssam. N-am avut linişte până nu îl aduceau înapoi. Nu aş fi avut linişte pentru că ori are ceva de spus, ori a fost doar o lovitură dată unei persoane”, afirmat fostul şef al statului.

În ceea ce-l priveşte pe fostul prim-adjun ct al SRI Florian coldea, în prezent suspendat, Traian Băsescu a susţinut că acesta „a fost influent la nivelul lui de cunoaştere”.

Referindu-se la înregistrarea în care vorbeşte despre dosarul lui Dan Voiculescu, Băsescu a spus că este furios pe Sebastian Ghiţă că şi-a permis să îl înregistreze. El a reafirmat faptul că înregistrarea este editată, iar schimbările de sens sunt „consistente”.

”Eu sunt furios pe Ghiţă pentru că şi-a permis să mă înregistreze stând cu mine la masă. Da (confirmă înregistrarea – n.r.). E editată imprimarea, le-a lipit puţin şi a dat schimbări de sens consistente. Nu vreau să discut pentru că o să merg la Parchet probabil, Parchetul a declanşat o anchetă. Însă faptul că stă la masă cu mine şi mă înregistrează…”, a spus fostul şef al statului.

Întrebat, la B1 TV, dacă Sebastian Ghiţă, personal l-a înregistrat, Băsescu a spus: ”Eu sunt 99% că da. (…) Au fost discuţii, mai era un ziarist, stăteam de vorbă şi probabil şi-a folosit telefonul pe năravurile pe care le are. A fost o discuţie liberă, eu am discutat mai multe – şi de nedreptatea cu fratele meu, şi de Ioana cu provocatorii, şi de nepot cu provocatori”.

De asemenea, Băsescu a negat categoric faptul că i-ar fi permis lui Ghiţă să îl înregistreze.