Simona Halep : Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj.

0
285

 

 

Simona Halep a făcut apel la TAS şi speră să i se reducă pedeapsa. Până atunci, a venit cu noi dezvăluiri din interior. Fostul lider mondial WTA a încasat o suspendare de 4 ani din partea acuzatorilor de la ITIA.

Simona Halep detonează bomba!

Simona Halep şi-a dezvăluit strategia prin care speră să scape de suspendare la TAS. A explicat cum a ajuns în situația ca testele sale de doping să iasă pozitive. Spune că, înainte cu trei zile de a fi depistată pozitiv la roxadustat, a efectuat un alt test care a fost negativ.

De asemenea, Simona mizează pe faptul că analizele sale de sânge au fost bune și speră, prin argumentele pe care le va aduce în fața instanței, să obțină o reducere a pedepsei după audierile la TAS.

„Este foarte clar că a fost o contaminare, nu a fost intenționat. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început, că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez.

Sunt două lucruri: contaminarea – cred că este un argument foarte puternic pentru mine -, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Cu aceste lucruri o să merg la TAS”, a spus Simona Halep, conform euronews.ro.

Halep va avea însă probleme când va reveni. A ieşit din clasamentul WTA şi când va reveni în circuit va fi nevoită să participe la turnee mici. La competiţiile importante ar putea să evolueze doar pe bază de invitaţie.