Și fostul șef din DGA a plecat din AUR

0
488

 

 

 

 

Fostul șef al Poliției de Frontieră Timiș și al Direcției Generale Anticorupție Timiș, Cornel Iureș, a intrat în AUR recent, însă nu a rezistat mult.

La sfârșitul lunii ianuarie, la puțin timp după ce s-a pensionat, el a fost desemnat purtător de cuvânt al AUR Timiș.

„În calitatea mea de tânăr student în Academia de Poliție am jurat, printre altele, să îmi apăr țara cu prețul vieții. Mi-am slujit țara așa cum am știut și cum am putut, fără cei patru ani de Academie, vreo 26 de ani și un pic. Oamenii ăștia, actualii mei colegi, au un program pe care îl urmează, un slogan în care eu mă regăsesc. Dau exemplu cele patru substantive: libertate, credință, familie, națiune. În toate aceste elemente eu mă regăsesc”, declara atunci Cornel Iureș.

După doar câteva zile însă, el și-a și anunțat demisia din AUR. În mesajul postat pe Facebook, fostul șef al DGA Timiș și-a cerut iertare pentru că crezut în acest partid.

”Am intrat în AUR, câteva zile în urmă, crezând în drapelul pe care am jurat la 18 ani. Am constatat că sunt asemenea celor care ne tooot conduc după 1989. S-a terminat. Îmi cer iertare public pentru că am crezut! România mea, România ta, România noastră …va fi ce va să fie”, a scris Iureș.

 

”Am venit cu sufletul deschis, nu la ciolan”

Contactat de „Adevărul”, Cornel Iureș a declarat, fără a intra în detalii, că a plecat din AUR pentru că nu a fost apreciat la adevărata sa valoare.

”Am venit cu sufletul deschis, nu la ciolan. Am venit să încerc să continui a-mi servi neamul, sperând că în această echipă politică găsesc altceva. Așteptam să fiu apreciat la valoarea mea, fără să vreau ceva în plus, dar nu accept nici să am ceva în minus. Am dreptul să consider că nu mi s-a arătat atenția cuvenită. Cinstit și corect, am ales să mă retrag. Nu vreau să intru în detalii. Nu vreau să fiu alături de cineva care nu mă utilizează la nivelul la care sunt eu”, a declarat Cornel Iureș.

El nu a exclus o carieră politică într-un alt partid. „Vine partidul X și îmi face curte: ”Domn’e, hai la noi că noi vrem să te utilizăm la valoarea ta”. Nu știu care ar fi răspunsul dacă mi s-ar face o astfel de ofertă. Dacă aș vorbi acum și aș spune nu și mâine m-aș schimba, nu m-aș ține de cuvânt”, a mai declarat Cornel Iureș.

Ordin de protecție pe numele lui Cornel Iureș

Cornel Iureș este căsătorit cu ucraineancă, refugiată în România după începerea războiului. Cu puțin timp înainte de a se înscrie în AUR, pe numele său a fost emis un ordin de protecție, fiind acuzat că și-a agresat soția. El a anunțat că dosarul a fost închis după ce soția sa și-a retras plângerea.

 

 

@ziare.com