Si-a luat Partidul Romania Mare -NEAMT om de „incredere”

0
382

Eliazar Cioinegel: de la mica corupție la „România Mare” politică

Recent ieşit la pensie, fostul şef pasager al Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ, Eliazăr Cioinegel a fost de curând desemnat preşedinte a Partidului România Mare, filiala Neamţ. Totodată, în calitate de vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional PRM, fostul comisar şef se va ocupa atât de înfiinţarea organizaţiillor judeţene cât şi a organizaţiilor din mai multe judeţe.

Despre noua sa „misiune” în politică şi despre motivul implicării sale în politica judeţului Eliazăr Cioinegel a dat o declarație demnă de partidul în care activează acum: „Faptul că, în anul 2003 l-am cunoscut personal pe domnul Corneliu Vadim Tudor în staţiunea Durău m-a făcut să aleg să intru în PRM. După mai multe ore petrecute cu dânsul care a crezut la început că sunt patronul pensiunii (?!?) mi-a făcut propunerea atunci să mă înscriu în PRM cu promisiunea că mă va sprijini să ajung ministrul Turismului (!). A doua zi dimineaţa la cafea mi-a propus din nou şi când i-am spus că sunt incompatibil fiind poliţist domnul Vadim m-a pus să promit că atunci când voi ieşi la pensie mă înscriu în PRM. De aceea am ales PRM, deşi am avut şi alte oferte”.

Cât priveşte obiectivele şi priorităţile sale în calitate de preşedinte a unui partid politic din judeţ, fostul comisar şef DGA ne-a spus: „Vreau să readuc în atenţia opiniei publice simţul patriotic şi ce înseamnă cu adevărat acest lucru. Şi anume, trebuie să dăruim noi ţării şi apoi să cerem ţării dacă ni se cuvine. În PRM totul se face din convingere şi fără interese personale sau de grup”.

Eliazăr Cioinegel are 56 de ani din care 36 i-a petrecut în Ministerul Afacerilor Interne. În 1990, la doar 25 de ani, a fost cel mai tânăr şef de post din România, în comuna Tazlău. În 1994 a fost promovat în corpul ofiţerilor operativi în cadrul Poliţiei Piatra Neamţ, a lucrat în Poliţia Târgu Neamţ ca ofiţer operativ principal la judiciar a iar la Roman ca ofiţer operativ în cercetare penală. În perioada 2008-2009 a fost promovat la DNA Bacău ca ofiţer specialist principal și spre finalul carierei a fost ofiţer specialist principal la DGA Suceava.

C.T. STURZU – mesagerulneamt.ro