Se scumpesc parcările în Capitală! Câți bani vor scoate din buzunar bucureștenii

0
213

Autoritățile le-au pus gând rău bucureștenilor. După ce că abia se ajung de la o lună la alta cu banii, Consiliul General a aprobat, pe 27 aprilie, creșterea taxei pentru parcările de reședință până la 600 lei pe an, în funcție de zonă, începând cu 2022.

Astfel, pentru zona A taxa este de 600 lei/an, pentru zona B-500 lei/an, pentru zona C – 400 lei/an, pentru zona D- 300 lei/an. În centrul orașului este mai scump, iar la periferie mai ieftin.

În 2021, bucureștenii au plătit pentru parcările de reședință: 84 lei/an în zona A, 66 lei/an în zona B, 55 lei/an în zona C, 37 lei/an în zona D.

Sunt și primării de Sector care au stabilit reguli diferite. De exemplu, în Sectorul 3 se face licitație dacă există mai multe cereri pentru un loc de parcare liber, iar cine oferă mai mult, acela câștigă. Cel mai scump loc de parcare atribuit în sectorul 3 s-a ridicat la 4.000 lei/an, iar o medie la licitație este de 1.000 lei/an, scrie hotnews.

Majorarea prețurilor la parcarea de reședință a fost cerută de primarii de Sector, motivând că actualul preț este prea mic și nu permite întreținerea parcărilor sau amenajarea unora noi.