Se întoarce Piedone la PUȘCĂRIE? Chiar dacă pentru cazul Colectiv instanța l-a „albit” pe Piedone, impotriva acestuia curg plăngerile penale

0
10936

Revenirea pe funcția de primar al Sectorului 5 a lui Cristian Popescu Piedone este contestată de mai multe persoane din cadrul primăriei sectorului 5, care atrag atenția că reinstituirea lui Piedone în scaunul de primar nu are temei juridic și  ordinul semnat de prefectul Capitalei este nelegal.

Pe 22 iunie, la doar o zi după ce Piedone a fost eliberat din închisoare, subprefectul Diana – Anca Artene a semnat ordinul prin care „a luat act de decizia dispozitivul Deciziei Penale”.

S-a grăbit doamna prefect ca  o bună și credincioasă slujnică a familiei Popescu să scrie acolo un Ordin, ulterior toată lumea de la Primăria Sectorului 5 a stat drepți și uite așa Piedone s-a pomenit primar. In fapt el și toată lumea spune „domnul Primar”, în drept Ordinul doamnei prefect este doar unul prin care se ia act de decizia instanței, nefiind un act care să producă efecte.

Nu trebuie să fii jurist să știi limba română, iar Ordinul este foarte clar SE IA ACT. Un fel de am fost informați, nimic mai mult.

Unul dintre personajele ce trebuia să verifice legalitatea documentelor este secretarul general al Primăriei sectorului 5, dar nu a făcut-o.

Valerian Sălăvăstru, director angajat în cadrul Primăriei Sector 5 în perioada în care Piedone era la închisoare, a transmis instituției prefectului o serie de întrebări privind ordinul de repunere în funcție a primarului.

Mai există, arată Sălăvăstru, o hotărâre de consiliu local, în vigoare, prin care Constantin Melnic este numit primar interimar al Sectorului 5. Sălăvăstru mai întreabă care este data de intrare a ordinului emis de prefect și dacă avea motivarea instanței în momentul în momentul în care a emis ordinul 440 din 22 iunie 2022.

 

În plus, Valerian Sălăvăstru a formulat o plângere penală la DNA împotriva primarului reinstalat, în care-l acuză de abuz în serviciu.

Astfel, după ce s-a întors la primărie, Piedone i-ar fi cerut, prin intermediari, să predea mașina de serviciu și nu a fost lăsat să intre în birou, duminica, de către polițiștii locali.

Sălăvăstru mai susține că s-a simțit vizat de afirmația lui Piedone când a ieșit de la închisoare potrivit căreia „cei care au venit în primărie după ce eu am plecat, să își facă bagajele”, în condițiile în care el a câștigat prin concurs postul de Director General Adjunct al departamentului Economic.

Actualul viceprimar interimar al Sectorului 5, Oleg Burlacu, a făcut o cerere similară către Prefectura București dar și către cabinetul primului ministru, prin care solicită să i se prezinte efectele juridice ale ordinului 440 din 22 iunie 2022, dacă Piedone poate emite dispoziții de primar și să ia decizii în baza acestui act, dacă prin emiterea ordinului 440 a încetat de drept calitatea de primari interimari a lui Melnic și Burlacu.