Primul meci la EURO cu Ucraina !

0
36

 

 

Ucraina a câștigat cu Islanda, scor 2-1, și s-a calificat la EURO. Va juca împotriva României, în grupa E. Primul meci al „tricolorilor” la turneul final va fi împotriva ucrainenilor.

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

 

De ce ne era frică nu am scăpat. Ucraina, cea mai bună echipă din play-off-ul B, s-a calificat la EURO și a venit în grupa României. Ucraina a început meciul cu un gând clar: calificarea la Euro. Naționala vedetelor din Premier League a fost peste islandezi din startul meciului.

Însă nordicii au fost cei care au deschis scorul. Gudmunsson, atacantul de la Genoa, a reușit un gol superb, un șut plasat cu stângul în plasa laterală, din afara careului. Ucrainenii au plecat din nou la atac în căutarea egalării. Mudryk a fost cel mai periculos, cu șuturi de la distanță. Nu i-a ieșit în prima repriză și Islanda a intrat în avantaj la pauză.

Ucrainenii au fost însă mai preciși în repriza a doua. Tsygancov a reușit o preluare excepțională, pe poziție viitoare, a evitat un adversar și a trimis plasat la colțul lung. Ucraina a continuat să forțeze și era aproape să fie „capsată” pe contraatac, dar Gudmunsson a trimis puțin pe lângă poartă.

Mudryk și-a reglat tirul în repriza a doua și a marcat cu un șut plasat, la colțul lung in minutul 84.

 

 

 

@gsp