Primarul Radu Mihaiu un PENAL USR în funcție publica

0
51

În loc de proiecte edilitare pentru bucureștenii care și-au pus speranța în el, fără mare folos, Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, punctează la dosare penale. Edilul este cercetat într-un nou dosar penal, după ce l-a schimbat abuziv din funcție pe directorul DGASPC Sector 2, cu o protejată de a sa. 

Anchetă realizată de Sorin Ghica şi Cătălin Antohe

Deși nu au găsit probe care să-l incrimineaze pe Mihaiu pentru șantaj, procurorii au transmis ziarului Cetățeanul că dosarul a fost disjuns și declinat la Parchetul de lângă Judecătoria sectorului 2, în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit surselor judiciare, acuzațiile vizează refuzul primarului și al secretarului general de a pune în executare hotărâri ale instanțelor de judecată definitive și irevocabile în detrimentul unor funcționari publici.

După un mandat marcat doar de scandaluri, în care a fost acuzat că și-a angajat apropiații pe pile și că a dat autorizații cu dedicație, după cum a dezvăluit presa, edilul vrea să rămână în funcție și candidează pentru un nou mandat la sectorul 2, din partea USR, partidul care s-a făcut de râs cu sloganul „Fără penali în funcții publice!”.

Anchetă la DNA pentru șantajarea directorului DGASPC Sector 2

În septembrie 2022, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, din Parchetul General, a început urmărirea penală în dosarul nr. 343/P/2022, pentru infracțiunea de șantaj.

Dosarul a pornit de la plângerea făcută la DNA de directorul Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială a Sectorului 2 (DGASPC), care l-a reclamat pentru șantaj pe primarul de la USR.

După ce a ajuns la primărie, Radu Mihaiu a uitat de promisiunile din campania electorală, că USR va face o altfel de politică etc. Când s-a văzut la primărie, Mihaiu s-a comportat ca un adevărat baron local.

Concret, a fost acuzat că a făcut presiuni inimaginabile asupra unor directori din primărie pentru ca aceștia să renunțe la posturile obținute prin concurs, în favoarea unor sinecuriști de partid agreați de primarul #Rezist.

Asta a pățit și directorul general al DGASPC Sector 2, căruia primarul i-a cerut explicit să-și dea demisia de bună voie. Pentru că a refuzat, Radu Mihaiu a declanșat „jihadul”. Primarul își trimitea săptămânal subordonații de încredere în control la DGASPC, cu „misiunea” să găsească un motiv să-l demită pe director.

Delirul primarului USR Radu Mihaiu: Posturile de directori din primărie sunt politice!?!

Ziarul Cetățeanul a mai relatat despre abuzurile primarului nou, dar cu năravuri vechi, ajuns vremelnic la conducerea sectorului 2. În aprilie 2021, am dezvăluit că primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, i-a convocat, pe rând, în biroul său pe Florin Vasile, directorul DGASPC Sector 2, și pe Nicoleta Paninopol, directoarea Centrului Cultural Mihai Eminescu al Sectorului 2.

Subliniem că cei doi nu sunt membri ai niciunui partid politic, iar posturile din primărie le ocupă în urma promovării unor concursuri, conform legislației în vigoare.

Potrivit surselor Cetățeanul, primarul Radu Mihaiu a făcut presiuni asupra celor doi pentru ca aceștia să se autosuspende sau să plece din posturile pe care le ocupă. Motivul invocat de edil este șocant: posturile respective, ocupate de titularii lor prin concurs, ar fi, de fapt, funcții politice. În consecință, acestea trebuie ocupate de membrii partidelor care formează majoritatea în Consiliul Local!?!

L-am întrebat atunci pe primarul USR Radu Mihaiu dacă i-a convocat pe directori la „ședința de partid” și dacă le-a cerut să plece din primărie.

Primarul nu a negat întâlnirea, justificând o pretinsă reorganizare în primărie. Uluitor, el a pretins că evaluarea activității directorilor din primărie se face politic!?! De ce? Pentru că USR a câștigat Primăria Sectorului 2!