Meciul Rapid Suceava – Berceni 3-2 alimentează suspiciunile pe zona de pariuri negre: „Cine a greşit, la puşcărie!”

0
541

Partida din Moldova a oferit un spectaculos 2 pauză / 1 final: în tur s-a înregistrat acelaşi rezultat şi aceeaşi evoluţie a scorului. Partida de sîmbătă a fost blocată la pauză de casele de pariuri pe oferta live. Antrenorul oaspeţilor, Adi Mihalcea, bagă mîna în foc pentru elevii săi, sucevenii sînt iritaţi de bănuielile iscate în jurul lor.

Cu mize minuscule şi fără bani prin conturile cluburilor, ligile inferioare oferă în continuare partide suspecte pe zona de pariuri. Iar în week-end au existat cel puţin trei partide curioase: Rapid Suceava – ACS Berceni 3-2, Farul – Dorohoi 3-3 (ambele în L2) şi Zalău – Ineu 8-1 (în L3).

Toate au fost pe ofertele live ale agenţiilor, iar cazul cel mai frapant vine din Moldova. Meciul de pe Areni a avut ingredientele unui joc curios: 2 pauză / 1 final (de la 0-2 la 3-2), golul decisiv dintr-un penalty tras de păr, întoarcere de scor în numai 15 minute spre sfîrşitul întîlnirii!

Culmea e că întîlnirea din tur, de asemenea dubioasă, a avut fix aceeaşi desfăşurare: 3-2 pentru gazde, după 1-0 la pauză şi 2-0 în minutul 64 în favoarea oaspeţilor.

Cotă de dat lovitura: 23/1
Două dintre golurile consemnate sîmbătă au rezultat din faze bizare. Golul doi al Berceniului, marcat de Scarlatache (28), e un şut anemic de la marginea careului, la care portarul Roheţki scapă mingea printre mănuşi.

Iar punctul victoriei sucevene, Marinkovici (82), vine dintr-un penalty comic obţinut de Semeghin, care a plonjat în careu, iar „centralul” a pus balonul pe var.

Partida a fost blocată încă de la pauză pe bet365 şi totalbet. Mişcarea s-a întîmplat la 0-2.

„Nu puteau lua această decizie decît dacă aveau indicii sau date clare că e ceva în neregulă la Suceava sau se paria, brusc, foarte consistent pe o întoarcere de rezultat”, a explicat pentru GSP un oficial din industria de pariuri. Cota pentru un 2 pauză/1 final era de 23/1, iar pentru marcarea a peste două goluri în repriza secundă ajungea la 3,4/1.

„Dar de Brăila – Voluntari v-aţi interesat?”
„E falsă comparaţia cu jocul din tur, pentru că noi am avut o echipă complet schimbată. Bag mîna în foc pentru corectitudinea meciului de la Suceava”, explică vicepreşedintele Berceniului, Paul Terteleac. Iar antrenorul Adi Mihalcea punctează: „Am folosit 8-9 băieţi sub 21 de ani, am pierdut dintr-un penalty dubios, nu cred că e drept să se pună la îndoială partida de sîmbătă. Jucătorii mei n-au dat dovadă nici un moment că n-ar mai vrea să tragă, atît s-a putut. N-am intrat niciodată în combinaţii, nu mă interesează pariurile, iar dacă cineva a călcat strîmb, să meargă la puşcărie!”.

Tonul dinspre suceveni e similar. „Domne, federaţia să facă demersurile pentru a scoate de la pariuri meciurile noastre, că nu se mai poate. De cîte ori cîştigăm, hop şi scandaluri cu pariurile! Per total, n-am ce să reproşez echipei. Dar la Brăila cu Voluntari, etapa trecută, unde a fost tot răsturnare de scor, 1 pauză, 2 final, aţi sunat să vă interesaţi ce s-a întîmplat?!”, a răbufnit antrenorul Bogdan Tudoreanu. El a recunoscut că i se întîmplă să mai pună cîte un bilet la pariuri, „rar, mai arunc şi eu cîte 10 lei pe meciuri din străinătate, însă n-am cîştigat niciodată”.

Pista Boghiu – Albania – Serbia: „E o prostie!”
„Interesaţi-vă ce conexiuni are în Albania şi Serbia unul dintre finanţatorii Sucevei, Ionuş Boghiu! Au fost cîţiva şi la nunta lui, aruncau cu mii de euro la lăutari!” a fost sugestia unei surse GSP. Trimiterea era către zone tulburi din Europa, unde se întretaie legături obscure în industria pariurilor negre.

„Da, am amici în Albania şi Serbia, derulează afaceri în construcţii şi au cluburi de noapte în toată lumea. Prin ei l-am cunoscut într-o zi la Ibiza şi pe Ronaldo, brazilianul”, a admis Boghiu.

El a subliniat însă că „oamenii n-au nici o treabă cu fotbalul, e o prostie să se facă asemenea legături. Eu oricum m-am cam desprins de club, fiindcă m-am săturat de toate speculaţiile astea fără sfîrşit în jurul echipei”. gsp . ro