In memoriam Eugen Simion

0
746

IN MEMORIAM
Academicianul Eugen Simion, una dintre cele mai importante personalități ale culturii românești, a încetat din viață pe 18 octombrie 2022, lăsând în urmă o moștenire inestimabilă pentru toți cei care apreciază literatura și valoarea ei.
Eugen Simion a fost unul dintre cei mai mari critici literari ai României, un om de cultură de o rară erudiție și un profesionist desăvârșit în domeniul său de activitate. Cărțile sale au devenit reper pentru toți cei care doresc să înțeleagă mai bine mecanismele creației literare, precum și implicațiile sociale și culturale ale acesteia.
Omul Eugen Simion a fost mult mai mult decât un simplu critic literar. El a fost un spirit liber și curajos, care și-a asumat mereu rolul de critic al regimurilor totalitare și al abuzurilor sistemului politic.
Eu, care l-am cunoscut si am colaborat împreună mulți ani, Eugen Simion fiind un important susținător al proiectelor culturale ale Primăriei Sectorului 2, sau alții care au beneficiat de munca și învățăturile sale ne amintim cu mare dragoste și respect de personalitatea lui impresionantă, de umorul excepțional și de atenția deosebită pe care o acorda studentilor săi.
Prin prisma contribuției sale în domeniul literaturii și al criticii literare, omul Eugen Simion va fi mereu în amintirea noastră și ne va inspira să continuăm să apreciem și să susținem valorile culturale ale neamului nostru. Îi purtăm un profund respect și recunoștință pentru munca sa, și îi dorim odihnă veșnică în pacea Domnului.