Green eCommerce – 5 moduri de a reduce impactul asupra mediului al magazinului tau online

0
436

Green eCommerce – 5 moduri de a reduce impactul asupra mediului al magazinului tau online

Tot mai multi oameni devin constienti de problemele de mediul si impactul pe care actiunile lor le au asupra acestuia si cauta solutii. Acest lucru se poate observa si in modul in care evolueaza magazine online, eCommerce-ul cunoscand un nou trend – acela de a deveni eco-friendly.

Se estimeaza ca pana in 2022 vanzarile online vor creste enorm si ca mai bine de 64% dintre consumatori vor lua in considerare produsele sustenabile. Prin urmare eCommerce-ul verde este o afacere mare.

Firmele care au devenit constiente de acest aspect isi doresc sa actioneze responsabil si depun eforturi pentru a practica un eCommerce sustenabil. Acestea apelezea la servicii de creare magazin online care sa le permita practicarea unui comert online sustenabil si cauta constan solutii noi.

 

ECommerce verde – business-ul viitorului

Un magazin online sustenabil nu va costa mai mult, dar va contribui la crearea unei imagini benefice in piata consumatorilor care sunt interesati de reducerea amprentei de carbon asupra mediului. Tinand cont de aceasta tendinta, vei crea un brand de incredere pentru care clientii sunt dispusi sa plateasca mai mult si vei putea avea mai multe vanzari. In plus, piata produselor ecologice este in crestere si vei avea de unde sa alegi produse de calitate.

Prin urmare, daca vei face cateva schimbari benefice si sustenabile si le vei promova ca parte a afacerii tale, sigur vei avea succes!

Iata cateva metode simple prin care poti face din magazinul tau online un business eco-friendly de succes.

 

Vinde produse ecologice

Daca ai un magazin online care vinde produse sustenabile, cum ar fi cele cu ingrediente naturale pentru ingrijirea tenului, o idee buna ar fi sa colaborezi cu micii sau marii producatori care folosesc ingrediente ecologice pentru produsele lor.

Iar daca nu va fi posibil acest lucru, sunt alte modalitati prin care poti avea un magazin verde.

 

Foloseste ambalaje reciclabile

Cutiile reciclabile pentru experiedera produselor sunt o alte modalitate prin care poti avea un magazin verde. Poti cauta solutii pentru a recupera cutiile folosite o data, sau pentru a achizitiona cutii noi confectionate din materiale reciclate dupa consum.

De asemenea, pentru a umple cutiile si a fixa produsele, alege sa folosesti hartie reciclata in loc de polistiren sau pungi de plastic cu bule sau cu aer.

 

Include in comenzile tale notificari despre reciclarea ambalajelor

Pentru ca nu poti controla modul in care sunt ambalate produsele pe care le vinzi si care pot veni in pungi sau cutii de plastic, carton, metal sau hartie, poti contribui la reciclarea lor. O modalitate buna pentru a face acest lucru este sa introduci in fiecare colet o notificare cu privire la modul in care ambalajele se pot tria si recicla adecvat.

Acest memento le va reaminti clientilor tai sa recicleze si sa reduca impactul asupra mediului.

 

Fa-ti un magazin online verde

Stiai ca poti gasi pentru magazinul tau online un serviciu de hosting care foloseste energie regenerabila? GreenGeeks este cel mai cunoscut, dar sunt si alet companii mari precum HostGator sau InMotion care au servicii de gazduire web ecologice.

Prin urmare, pentru a minimiza amprenta de carbon asupra mediului, colaboreaza cu o companie de gazduire responsabila fata de mediu.

 

Include in pagina de comanda o optiune de donatie 

Poti lua in considerare un parteneriat cu o organizatie de protectie a mediului locala sau nationala care se ocupa de plantarea pomilor. Adauga o optiune pe pagina de finalizare a comenzii care sa permita clientilor sa doneze o anumita suma in scopuri sustenabile.

 

Cu doar cateva metode simple poti reduce impactul pe care magazinul tau online il are asupra mediului si poti construi un brand ecologic si un eCommerce verde. 

Gandeste-te cum ai putea face ca magazinul tau online sa functioneze sustenabil si fa primii pasi chiar azi!