Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, închisoare cu suspendare

0
368

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul „Case pentru generali”, în care este cercerat în legatură cu achizitionarea în condiţii ilegale a unei locuinte de serviciu la preţ subvenţionat.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, însă Dobritoiu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publica şi Siguranţă Naţională din Senat.

„Ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, imi anunt demisia din functia de presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine publica si Siguranta Nationala din Senat. Consider ca se impune un astfel de gest de onoare pentru ca nu vreau ca din cauza unei spete juridice personale sa pun presiune pe colegii mei din PNL, partid care mi-a oferit sprijinul sau si m-a desemnat sa-l reprezint in functii inalte de demnitate publica. Voi continua sa lupt pentru demonstrarea nevinovatiei mele in fata instantei, convins fiind de impatialitatea judecatorilor si a principiilor statului de drept. Voi ramane loial PNL si a politicilor sale, iar la momentul intrarii in vigoare a modificarilor statutare, le voi respecta ad-literam”, declara Senatorul Corneliu Dobritoiu intr-un comunicat.