FOCAR DE PLOȘNIȚE LA D.G.A.S.P.C. SECTOR 2

0
2900

La Redacție a sosit o sesizare prin care suntem informați de următoarea situație:

”Lucrez  în cadrul Direcției de Protecție Socială din cadrul Dgaspc sector 2. Doresc să vă aduc la cunoștință că în cadrul Centrului de îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități  situat în strada Mihai Eminescu nr.89, sector 2 există un FOCAR DE INECȚIE CU PLOȘNIȚE datorită faptului că nu sunt asigurate condițiile igienico-sanitare adecvate  pentru a proteja persoanele instituționalizate.

Fac precizarea că la coducerea DGASPC sector 2, se află temporar o salariată din Primărie care încă de la venirea în instituție proferează injurii și are un limbaj în dezacord total cu poziția pe care o ocupă.

Tot ce a făcut în aceste 4 luni a fost să destabilizeze o instituție extrem de importantă la nivel local, fără să o intereseze să asigure minimul  necesar pentru cei instituționalizați.

De aceea, atrag atenția că mai pot exista FOCARE DE INFECȚIE la apartamentele sociale pentru copii sau la alte Centre pentru persoane adulte cu dizabilități.”

Este inacceptabil să nu se poată asigura un minim necesar atunci când vine vorba de condițiile igienico-sanitare adecvate, mai ales că vorbim de persoane instituționalizate cu dizabilități, iar mediul în care acestea trăiesc trebuie să fie unul propice pentru a le asigura evoluția favorabilă din perspectiva medicală.

Acestea fiind spuse, așteptăm cu interes un punct de vedere din partea Primarului Radu Mihaiu și al conducerii DGASPC Sector 2.