Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani

0
175

Dinamo este noua campioană a României la rugby, după 17-13 cu CSM Știința Baia Mare în finala Ligii Naționale de Rugby. Hegemonia băimărenilor, care câștigaseră titlul de 4 ori la rând, a luat sfârșit. 

  • CSM Baia Mare și Dinamo au ajuns în finala Ligii Naționale după ce au trecut în semifinale de SCM Timișoara (18-16), respectiv Steaua (20-19).
  • Disputată astăzi în Ghencea, finala mică, Steaua – SCM Timișoara, a fost câștigată de bănățeni, 26-8. 

Miza partidei de astăzi a fost uriașă pentru ambele formații. Știința Baia Mare era față în față cu o nouă filă de istorie, posibilitatea de a deveni prima echipă din istorie care câștigă 5 titluri la rând, în vreme ce Dinamo căuta să încheie o secetă de 15 ani, ultimul titlu al buldogilor fiind consemnat în 2008.

Dinamoviștii au început meciul mai bine și după 14 minute conduceau cu 6-0, puncte aduse de Jondre Williams prin două transformări ale unor lovituri de pedeapsă.

Pe fondul unui joc puțin cursiv, primul eseu s-a lăsat mult așteptat. Următoarele puncte au fost marcate tot din faze statice, Paul Popoaia restabilind egalitatea până la pauză tot cu două transformă de lovituri de pedeapsă, 6-6.

Prim eseu după 60 de minute în CSM Știința Baia Mare – Dinamo, finala Ligii Naționale de Rugby

Începutul părții secunde a fost, parcă, tras la indigo cu startul meciului. Dinamo a revenit în avantaj grație unei transformări pe care a semnat-o Jondre Williams, însă de această dată băimărenii au găsit replica.

Mihai Lămboiu a reușit primul eseu al meciului, culcând mingea în terenul de țintă advers în minutul 60. Transformarea ulterioară a lui Paul Popoiu a mărit avantajul Științei la 4 puncte, 13-9.

Forțată de scor, Dinamo a ieșit în atac și a propus câteva atacuri foarte bune. Treptat, băimărenii au făcut pași în spate, iar în minutul 75 inevitabilul s-a produs, buldogul Paul Graure a reușit un eseu și a dus-o pe Dinamo în avantaj, 14-13.

Știința s-a aruncat în atac, dar de punctat au făcut-o tot bucureștenii, prin Jondre Williams, la ultima fază. S-a încheiat 17-13 pentru Dinamo, care a dat drumul petrecerii alături de cele câteva sute de suporteri din tribunele stadionului Arcul de Triumf.

 

 

 

@Gazeta Sporturilor