Ciucă: „Săptămâna viitoare, Bucureștiul devine centrul politic al Europei”

0
119

 

 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că, săptămâna viitoare, Bucureştiul va deveni ”centrul politic al Europei”. ”La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei”, arată el, referindu-se la Congresul PPE, transmite News.ro.

”Bucureştiul devine centrul politic al Europei”, a scris, sâmbătă, într-o postare pe reţeaua X, Nicolae Ciucă.

El se referă astfel Congresul Partidului Popular European, care va avea loc în Capitală, săptămâna viitoare.

”La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei”, a adăugat el.

Congresul Partidului Popular European are loc, la Bucureşti, în perioada 6-7 martie, la Romexpo, fiind găzduit de Partidul Naţional Liberal.

Potrivit anunţului organizatorilor, programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului.

”Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina”, au transmis organizatorii.

Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

 

 

 

 

 

@Comisarul