30.000 de euro și bijuterii din aur, obținute prin metoda „Accidentul”. Hoții se dădeau drept medici

0
416

Polițiștii fac miercuri dimineață mai multe percheziții în județele Gorj, Vrancea, Botoșani și în municipiul București la persoane specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”. Suspecții au obținut peste 30.000 de euro și bijuterii de aur, pretizând că sunt cadre medicale sau rude ale celor sunați, cerându-le sume mari de bani pentru un membru al familiei care ar fi fost victima unui accident grav.

otrivit Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, pun în executare, miercuri, 9 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Vrancea şi Botoşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de comiterea mai multor fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul”, potrivit news.ro.

„Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, de la începutul lunii iunie 2023 şi până în prezent, cei bănuiţi ar fi apelat telefonic mai multe persoane din ţară şi s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelaţi, în unele conversaţii apelând şi la disimularea vocii. Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate şi sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicaţi în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenţia medicală de urgenţă şi sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare. Astfel, ulterior obţinerii încrederii şi datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuinţele persoanelor vătămate şi care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanţi ai unităţilor medicale”, arată sursa citată.

În acest fel, suspecţii ar fi reuşit să obţină peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.