Ucraina a fost vizată de atacuri nocturne cu drone şi rachete balistice

0
167

 

Rusia a lansat atacuri cu drone şi rachete ce au vizat infrastructură critică şi civilă de pe arii extinse ale Ucrainei, au anunţat duminică Forţele Aeriene ale Kievului. Potrivit armatei ucrainene, în atacul de noaptea trecută, ruşii au vizat obiective civile și instalaţii de infrastructură critică din regiunile Poltava, Donețk, Zaporijjia și Dnipropetrovsk.

Potrivit Forţelor Aeriene ucrainene, Rusia a atacat regiunea centrală Poltava cu două rachete balistice lansate de pe un sistem balistic Iskander şi trei rachete sol-aer, în regiunea Doneţk din est, potrivit Reuters, scrie Rador Radio România.

Filip Pronin, guvernatorul regiunii Poltava, a scris pe Telegram că rachetele au lovit un complex industrial din oraşul Kremenciuk, declanşând un incendiu.

Spre sud-est, în regiunea Zaporijjia, guvernatorul Iuri Malaşko a anunţat că un atac cu drone a lovit un complex de infrastructură. Echipele de urgenţă intervin, a mai spus Malaşko, fără a oferi detalii cu privire la pagube sau victime.

Iskander și S-300

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus patru din cele opt drone lansate de Rusia în timpul nopţii, au precizat Forţele Aeriene. Agenţia de presă Reuters nu poate verifica independent informaţiile. Nu există deocamdată comentarii din partea Rusiei.

„În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2024, inamicul a atacat cu opt drone de tip Shahed-136/131 din direcția sud-estică (Primorsko-Ahtarsk, Federația Rusă), cu două rachete Iskander-M lansate asupra regiunii Poltava din regiunea Voronej a Federației Ruse și cu trei rachete S-300 asupra regiunii Donețk, trase din teritoriul temporar ocupat al aceleiaşi regiuni” – au detaliat Forțele Aeriene ale Ucrainei, într-un comunicat publicat duminică dimineaţă.

Informaţiile preliminare nu au indicat victime în aceste atacuri, a precizat sursa citată pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia şi Ucraina şi-au intensificat atacurile aeriene pe teritoriul celeilalte ţări în ultimele luni, vizând infrastructura militară, energetică şi de transport.

 

 

@stiripesurse