Traian Basescu a castigat procesul cu Sorin Rosca Stanescu – ce despagubiri va primi

0
3548

Fostul presedinte Traian Basescu a castigat procesul intentat in toamna anului 2013 fostului senator PNL Sorin Rosca Stanescu, acesta fiind obligat la plata a 100 de lei. Decizia de miercuri a Judecatoriei Sectorului 2 nu este definitiva si poate sa fie atacata cu apel, relateaza Mediafax.

Suma de 100 de lei reprezinta o despagubire morala dupa ce Rosca Stanescu a spus ca fostul sef al statului ar fi primit mita pentru sustinerea proiectului Rosia Montana.

„Admite, in parte, cererea formulata de reclamantul Basescu Traian in contradictoriu cu paratul Rosca-Stanescu Sorin Stefan. Obliga paratul sa achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de despagubiri civile simbolice pentru repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului. Cu drept de apel, in termen de 30 zile de la comunicare”, se arata in decizia instantei.

In plangerea din anul 2013, Traian Basescu il acuza pe SRS de acuzatii care „comporta o gravitate deosebita intrucat asociaza persoana subsemnatului in calitate de demnitar public cu o activitate infractionala”.

Fostul senator PNL, condamnat pe 7 octombrie 2014 la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, pentru constituire a unui grup infractional organizat si pentru utilizare de informatii privilegiate, l-a inclus pe Traian Basescu pe o lista cu persoane despre care spune ca au primit „sume uriase de bani” referitor la contractul cu Gold Corporation.

„Evidenta politicienilor mituiti, a unei bune parti, nu chiar a celor mai importanti, o are Corina Vintan, care a fost purtator de cuvant in Ministerul de Externe, mana dreapta a lui Razvan Ungureanu, care si-a facut un ONG care are un contract cu Gold Corporation, care primeste sume uriase de bani care apoi, de la doamna Vintan, in baza unor contracte, sunt virate in beneficiul unor politicieni”, a spus SRS.

Despre Traian Basescu, fostul senator PNL a afirmat ca „azi tine un discurs in favoarea proiectului Rosia Montana si cu doua zile inainte de o afirmatie de genul asta, creste, cineva cumpara actiuni”.

Sursa: ziare.com