Testul de 2 secunde care îți arată dacă ai insuficiență cardiacă.

0
145

Medic: Îl poate face oricine singur!

Bolile cardiovasculare, care afectează inima sau sistemul circulator, sunt periculoase, iar una dintre cele mai temute este insuficiența cardiacă ce apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sânge în corp, în mod corespunzător.

Vorbim despre o afecțiune gravă și care, pe termen lung, se poate agrava și mai tare, drept pentru care identificarea chiar și a celui mai mic semn de boală este vitală.

Medicul de medicină de urgență Adam Goodcoff a împărtășit un test pe care îl puteți face pentru a dezvălui semne de insuficiență cardiacă.

„Ai putea afla diagnosticul cu mâinile tale, dacă apeși cu degetul pe picior, în zona gleznei. Dacă rămâne o adâncitură care persistă pentru mai multe secunde, asta ar putea semnala insuficiență cardiacă”, a spus Dr. Goodcoff.

Când apare acest semn, înseamnă că ai edem, o umflare cauzată de acumularea de lichid în corp, adesea la glezne.

Edemul este un fenomen obișnuit în rândul pacienților cu insuficiență cardiacă, deoarece dacă inima nu poate pompa sânge în mod corespunzător se creează o acumulare de presiune în interiorul vaselor de sânge.

Acest lucru face ca fluidul să se scurgă în țesuturile din jur.

„Gleznele și picioarele umflate se atenuează dimineata și se înrăutățesc în cursul zilei.” A mai spus medicul, notează realitatea.net.