Tendinte in decorarea dormitorului de care sa tii cont in acest an

0
2267

Tendinte in decorarea dormitorului de care sa tii cont in acest an

Nimic nu se poate compara cu o noapte odihnitoare si un somn relaxant intr-o camera linistita si confortabila, departe de agitatia casei, dar si a vietii cotidiene. In acest an dormitoarele sunt mai senine ca niciodata, iar tendintele sunt orientate catre a crea adevarate oaze de relaxare si odihna, dar si catre ergonomie si simplitate.

 

Creeaza un spatiu confortabil si placut

Dormitorul reflecta preferintele personale de stil, viziunea asupra vietii si modul in care percepem confortul. Spatiul trebuie sa fie cat mai placut si sa incurajeze relaxarea pentru a-ti permite sa iesi din rutina zilnica. Elementele de sustinere a acestui design de interior sunt draperiile cochete, placute la atingere si in culori calde, covoarele tricotate monocrome, mobilierul care aclameaza cele mai spectaculoase linii. 

Nu trebuie uitat, insa, ca elementul care face diferenta este iluminarea. In 2022 lampile de dormitor sunt menite sa armonizeze intregul decor si, pentru ca trebuie sa creeze o atmosfera calda si confortabila, ar trebui sa aiba culori discrete.

 

Culori si finisaje de care sa tii cont in acest an la decorarea dormitorului

Intrucat emana liniste si calm, bejul, albul si cremul sunt de multa vreme cunoscute ca fiind cele mai potrivite culori pentru decorarea dormitoarelor. In ultima vreme, insa, au devenit din ce in ce mai cautate si nuantele de maro inchis, gri si chiar negru.

Se estimeaza ca in 2022 griul in combinatie cu albul se va instala cu succes in dormitoare. O camera in tonuri de gri mai inchis are un farmec aparte, mai ales in combinatie cu lemnul de culoare maro.

O alta tendinta de decor pentru dormitoare in acest an se refera la folosirea combinatiilor de alb si negru. Este o asociere dinamica care va rea un aspect modern. Totusi, pentru a nu exagera cu nuantele inchise, cele pastelate revin in trend. Astfel, verdele inchis combinat ingenios cu vernil sau verde menta, este o alta sugestie pentru acest an.

 

Alege tablii de pat in stil orginal

Poti schimba aspectul unui dormitor cu un singur detaliu, pe cat de important si util, pe atat de decorativ, cum ar fi tablia patului. O poti cumpara din magazin, sau o poti face chiar tu in stilul personal si dupa propriile idei.

O tablie de pat tapitata sic va da un plus de eleganta dormitorului tau, iar cuvertura de pat poate completa inteligent designul. Daca pana acum au dominat tabliile de pat din lemn, anul acesta intra in scena modelele mai sofisticate, tapitate cu plus sau catifea.

 

Foloseste tapetul pentru a adauga culoare si contrast domnitorului

Tapetul este ideal pentru o camera din care lipsesc textura si elementele grafice si poate completa decorul in stilul dorit de tine. Poti alege un model in nuante luminoase sau un model discret. Scopul este de a da un plus de diversitate fara a perturba schema de culori din dormitor.

Poti incepe cu zone mici care sa marcheze spatiile functionale, apoi poti trece la un perete complet de accent. Poti alege un tapet cu o imagine panoramica din natura sau cu imitatie de piatra, lemn sau caramida.

 

Simplitatea scandinava

Daca vrei o modalitate facila de a-ti moderniza dormitorul in 2022, poti lua in considerare stilul scandinav. Accesoriile discrete, noprierele suspendate, bibliotecile deschise si paturile masive specifice tarilor nordice sunt cele care directioneaza tenditele.

Este un stil simplu care te va ajuta sa creezi un spatiu minimalist si bine organizat. Accentul cade pe culoarea lemnului, pe gri si alb, adica pe culori care se combina armonios cu lumina naturala si creeaza un mediu linistitor si placut.

 

Stilul ecologic durabil

Daca nu te atrage tendinta daneza, poti opta pentru stilul ecologic. Lemnul tratat termic este un material nou si, in 2022, castiga popularitate. Un perete cu decoratii din lemn va da un plus de stil oricarui dormitor modern. Un pat masiv realizat la comanda, o noptiera robusta si un covor cu flori mari pot incanta chiar si gusturile cele mai exigente.

 

Stilul Art Deco

Este tipul de dormitor agreat de persoanele creative care vor sa experimenteze. Un pat mare, tablouri si elemente decorative masive in nuante de albastru, portocaliu, violet sau verde sunt ideale pentru a urma tendintele de decor pentru dormitoare in 2022. Nu trebuie sa lipseasca detaliile orientale si cele antice in combinații cu diverse materiale precum plusul sau catifeaua.

 

Stilul Hi-Tech

Daca vrei ceva modern si extravagant, in 2022 poti opta pentru stilul high-tech. Acesta se remarca prin suprafetele metalice stralucitoare si liniile grafice bine conturate. Sunt binevenite dulapurile incastrate care iti ofera o modalitate practica si discreta de depozitare si organizare a lucrurilor. De asemenea, se recomanda finisajele textile in tonuri de alb, negru sau gri si piesele decorative verzi, galbene sau rosii.