Tamara, o fetiţă cu autism, a fost ascunsă într-o clasă goală în timpul inspecţiei, de educatoare

0
2481

Ieri, 13 februarie, Tamara, o fetiţă în vârstă de 5 ani care suferă de autism, a fost ascunsă de educatoare, într-o clasă goală a gradiniţei, alături de alţi doi copii. Educatoarea de la gradiniţa din Capitală a luat această decizia pentru ca inspecţia să iasă perfect. 

Directoarea unei grădiniţe din Sectorul 1 al Capitalei, împreună cu educatoarea, au pregătit intens o inspecţie. Pentru că totul să iasă conform planului, cele două angajate au decis că trei copii din grupă ar trebui scoşi din clasă.

Printre cei trei copii ascunşi într-o sală goală a gradiniţei se afla şi Tamara, o fetiţă de cinci ani care suferă de tulburare de spectru autist. Într-o discuţie purtată pe internet, educatoarea i-a scris mamei Tamarei că fetiţa va fi mutată într-o altă clasă pe parcursul inspecţiei.

Mama a reacţionat imediat. „Şi ei sunt uscăturile şi trebuie ascunşi? Am înţeles. Nicio etică. Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat. Trist!”, i-a răspuns femeia educatoarei.

Asta nu e tot. Mătuşa fetiţei a spus totul într-o postare pe Facebook, care a devenit virală, dar în această dimineaţă a decis să o şteargă pe motiv că postarea şi-a atins scopul şi se vor lua măsuri.

sursa: spynews.ro