Procurorul Eugen Stoina, fost șef DNA București, recunoaște că a fost iertat de polițiști după ce a produs un accident, băut fiind

0
51

 

 

 

Pe pagina de Facebook a unui fost polițist din Sibiu, Marian Răduinea, a apărut o înregistrare audio în care procurorul Tribunalului Sibiu, Eugen Stoina, recunoaște că a comis un accident rutier afându-se băut la volan, relatează Turnul Sfatului.

”Am fost căscat și am dat în unul. Eu presupun, tu ești profesionist. Eu presupun că nu am avut frâna călcată, a intrat în următorul și am mai dat într-unul. Dar nu am avut viteză, să știi. Efectiv am schimbat privirea și a frânat coloana.(…) Da, da, clar, Eu am fost vinovat. (…) Eram băut. (…) Și mi-au dat colegii 24 de ore. Nu mi-a pus în bot. Se pare că sunt de notorietate că sunt bețiv”, spune procurorul într-o discuție telefonică pe care o poartă cu Răduinea.

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Sibiu anunță că în urma celor scrise de Răduinea pe pagina sa de Facebook s-a deschis o anchetă internă.

Fost șef al DNA București, Eugen Stoinea ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu după ce în ianuarie 2018 a fost revocat ca urmare a unui dosar penal deschis pe numele său. El a produs atunci un accident rutier, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Turnul Sfatului a relatat în decembrie 2021 că procurorul Stoinea a primit ”avertisment” din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în fața căruia Inspecția Judiciară a solicitat sancționarea pentru mai multe abateri. Stoina ”a tergiversat soluționarea unui număr de 160 de dosare penale ce-i fuseseră repartizate”.

Stoinea este fiul gl.(rtr.) prof.univ.dr. Neculai Stoina, fost rector al Academiei Trupelor de Uscat „Nicolae Balcescu” din Sibiu. Acesta a condus în perioada 1999-2000 Serviciul de Protectie și Pază (SPP). Generalul a decedat în urmă cu doi ani.

Dialogul dintre Marian Răduinea și procurorul Eugen Stoina

 

 

Procuror: Am fost căscat și am dat în unul. Eu presupun, tu ești profesionist. Eu presupun că nu am avut frâna călcată, a intrat în următorul și am mai dat într-unul. Dar nu am avut viteză, să știi. Efectiv am schimbat privirea și a frânat coloana.

Răduinea: A, deci e lovitură din spate. Nepăstrarea distanței.

Procuror: Da, da, clar, Eu am fost vinovat.

Răduinea: Păi și de ce nu au făcut procesul verbal ieri?

Procuror: Nu este vina lor.

Răduinea: A..

Procuror: Eram băut.

Răduinea: Auăleu!

Procuror: Și mi-au dat colegii 24 de ore.

Răduinea: Aaa și au plecat ei de la fața locului.

Procuror: Nu, nu, puiule. Am fost la poliție, am fost la poliție, au fost drăguți. Nu drăguți, foarte drăguți. Mi-au mutat mașina și m-au întrebat Sunteți de acord să mergeți cu noi? Da, cum să nu.

Răduinea: A, și ați mers la poliție.

Procuror: Și am mers la poliție și acolo mi-au zis că trebuie să vă testăm. Știam.

Răduinea: Da, da.

Procuror: Dar nu e cazul acum.

Am înțeles. S-au alarmat toți și la București că a fost o tamponare.

Procuror: Măi dragule, eu i-am rugat să nu se afle la Parchet. Au aflat toți șefii.

Răduinea: Daa.

Procuror: Pe mine nu m-a sunat niciunul. Bă, ești bine, ai pățit ceva.

Răduinea: A, și azi ați fost să vă facă procesul verbal?

Procuror: Da.

Răduinea: A, deci astăzi a fost ok, cu testare, cu tot.

Procuror: Dacă-ți spun ce s-a întâmplat s-ar putea să bubuie prin presă. Nu m-au testat. A ieșit zero.

Răduinea: (râde). A suflat Tibi?

Procuror: Nu, nu mi-a pus în bot. Se pare că sunt de notorietate că sunt bețiv (râde).

Ți-a plăcut? (râde) Nu am suflat, să știi. (Râde) Ieri chiar nu e cazul.

Răduinea: Dar, ieri trebuia să suflați. Dar șoferii ăia nu v-au zis nimic.

Procuror: Nu, să știi dragul meu că nu au fost discuții în contradictoriu, am dat mâna cu ei. Am sunat și eu la poliție și l-am rugat pe Bogdan Maxim să trimită un echipaj. Nu am mișcat mașina că s-au și bucurat polițiștii.

Răduinea: Au venit la fața locului?

Procuror: Da, a venit un echipaj. (…) Eu nu mi-am dat seama că am mai dat două rachete. Era evident că l-am trosnit pe ăla din față, (râde), era fără echivoc. Dar pe urmă am aflat de la poliție de ceilalți doi.

Răduinea: Deci v-au dus la poliție și v-au zis să veniți a doua zi.

Procuror: Da, au zis că e mai bine. (râde)

 

 

 

 

 

@Comisarul