Preşedintele PNL regretă ‘ancorarea’ de Cioloş: ‘Există o dezamăgire în PNL’ faţă de fostul premier

0
570

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, identifică asocierea cu Dacian Cioloş ca una dintre cauzele care au dus la eşecul liberalilor în alegeri. Potrivit liderului PNL, partidul s-a agăţat de premier în loc să-şi promoveze propriul program de guvernare.

„Nu îmi pot explică de ce nu am canalizat atenţia pe soluţii în versiune liberală şi pe nişte vectori de imagine credibili. Au lipsit viziunea şi strategia de acţiune în campanie. A sta să te ancorezi într-un om ca Dacian Cioloş, premier din afara partidului, şi să-ţi subjugi toată campania în detrimentul măsurilor şi proiectelor tale mi se pare o greşeală strategică uriaşă”, a declarat Raluca Turcan într-un interviu pentru ziare.com.

Întrebată dacă asocierea cu Dacian Cioloş a fost o eroare, Turcan a răspuns: „Nu pot spune că a fost o greşeală propunerea dlui Cioloş ca premier. Va spun însă cum vedeam eu această apropiere. Când PNL îşi asumă o propunere de premier, acel om militează pentru programul partidului, pentru soluţiile respective şi face front comun cu partidul respectiv pentru a oferi României o guvernare. Cred că relaţia a fost greşit înţeleasă de ambele părţi. Dacă dl Cioloş nu intenţiona să vină cu arme, bagaje şi suflet în campania PNL, trebuia să spună lucrurile acestea foarte tranşant. Poate le-a spus, eu nu am participat la decizie. Dacă PNL a înţeles că dl Cioloş nu vrea să facă lucrul acesta, trebuia să recalibreze imediat discursul, strategia şi să pună accent pe atu-urile partidului.”

Preşedintele interimar al PNL nu s-a decis dacă va candida pentru şefia partidului la viitorul Congres, dar nu îl vede nici pe Cioloş în fruntea PNL, pentru că ar exista o dezamăgire faţă de acesta.

„Eu cred că pentru a fi preşedintele PNL trebuie să ai susţinerea partidului, a membrilor care au crezut în PNL, au tras şi au suferit alături de el. În momentul de faţă, cred că există o dezamăgire în corpul mare al PNL faţă de Dacian Cioloş şi ar fi dificil pentru domnia să să se gândească la preşedinţia PNL. Eu iubesc PNL şi nu aş putea propune pentru partid o persoană care cred că nu poate să mobilizeze această mare parte o oamenilor”, a mai declarat Turcan.

sursa: stiripesurse