Piedone minte, iar!

0
124

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că nu dă derogări, contrazicând spusele primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care, acuzat că și-a angajat trei nepoți la Primărie, a susținut că pentru orice numire are acordul scris al instituției.

 

 

Reprezentanții Agenției Naţionale de Integritate au declarat că instituția nu dă derogări sau altfel de permisiuni. ANI are competente doar în evaluarea declarațiilor de avere și interese, conflictelor de interese, a incompatibilităților și a averilor nejustificate.

„Noi nu dăm acorduri. Agenția face doar rapoarte de evaluare, evaluează declarațiile de avere, de interese, stările de incompatibilitate, conflictele de interese și așa mai departe. Noi nu dăm astfel de derogări. Într-adevăr, când cineva are o dilemă juridică sau solicită un punct de vedere pe aplicarea legii, noi doar raportat la acea situație de fapt scrisă putem să dăm, dar în rest nu”, au precizat reprezentanții ANI, pentru adevarul.ro, menționând că punctele de vedere ale instituției nu sunt o interpretare generală și obligatorie a textelor de lege.

Piedone: Am acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat ,duminică, cu privire la angajarea la primărie a nepoţilor săi, că nu este un conflict de interese.

„În clipa în care îți angajezi îți și asumi. Afini la ANI înseamnă afini, nu înseamnă nepot. Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepot de gradul 1. Sau nu este…, nici nu mai știu cum se numesc afinii. Nu.

Orice numire a oricărui posibil care sunt acuzat, am acordul scris, înainte să știu, deși eram ferm convins că nu era nici o problemă, am acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate”, a spus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, duminică, la Digi24, după ce a fost întrebat dacă este adevărat că și-a angajat la Primărie 3 nepoți.