Pianistul Alexandru Petrovici se alătură soliştilor Ştefan von Korch şi Lucian Petrean în concertului de ARII CELEBRE programat pe 19 Aprilie la Sala Dalles

0
27

 

Pianistul ALEXANDRU PETROVICI se alătură soliştilor Ştefan von Korch şi Lucian Petrean în concertului de ARII CELEBRE programat pe 19 Aprilie la Sala Dalles. De-a lungul unei cariere prodigioase ALEXANDRU PETROVICI a susţinut numeroase recitaluri şi concerte atât în ţară cât şi în străinătate şi a colaborat cu artişti precum Roberto Alagna, Mariana Nicolesco, Dan Iordachescu, Maria Slatinaru-Nistor, Felicia Filip, Ludovic Spiess, Oana Andra, Marius Brenciu, Alberto Zedda si altii. A susținut, alături de soprano Angela Gheorghiu recitaluri în București la Palatul Parlamentului ( 2013), în China, la Shanhai, (2014),  la Paris, la Opera Garnier ( 2018) la Ateneul Român, în cadrul unui concert caritabil pentru orchestra Metropolitan Opera House (2021), în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania Film Festival , TIFF, Cluj-Napoca ( 2018). 

Concertul ARII CELEBRE este o oportunitate de a experimenta magia operei și operetei într-un cadru potrivit pentru a descoperi sau pentru a aprofunda această muzică atât de bogată în trăiri. Sala Dalles devine astfel locul unde pasiunea și virtuozitatea vocală se întâlnesc într-o simfonie de sunete și emoții.”

Biletele sunt disponibile pe Ticketstore.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro şi FIZIC la Sala Dalles şi la casa de bilete Ticketstore de la Teatrul de Operetă Ion Dacian (Bd. Octavian nr 1.)

 

Despre solişti:

 

**Ştefan von Korch (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com )

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a interprează în Martie 2024, pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan naţional a performat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

 

 

**Lucian Petrean** (Bariton)

 

Lucian Petrean este cel mai titrat bariton verdian al României, elev al marilor exponenţi ai epocii de aur a Operei italiene, Bonaldo Giaiotti şi Giorgio Zancanaro.

Unul dintre puţinii baritoni din lume care a debutat în rolul titular din Rigoletto de Verdi, un rol ce nu este în mod uzual încredinţat soliştilor aflaţi la început de carieră. De la momentul debutului acesta a devenit de altfel şi rolul său de “semnătură”, fiind în permanenţă solicitat în ţară şi străinătate pentru această partitură. Doar pe parcursul anului 2023 a fost invitat în montări de Rigoletto la Bucureşti, Iaşi, Galaţi, dar şi peste hotare în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Alături de „Rigoletto” repertoriul său include şi alte bijuterii ale creaţiei verdiene: „La Traviata”, „Il trovatore”, „Falstaff”, „Nabucco”, „Bal mascat”, cărora li se adaugă lucrări ale altor compozitori: „Tosca” (Pucinni), „Paiaţe” (Leoncavallo) şi „Cavalleria rusticană” (Pietro Mascagni).

Este frecvent invitat al Operelor din Germania – Oper am Rhein Dusseldorf şi Duisburg, Karlsruhe, Kassel, Franţa – Opera din Nancy, Italia, Cehia – Opera Naţională din Praga, Croaţia – Teatrul croat din Zagreb, Israel – Tel Aviv.