Permutări în stil golănesc PSD vs PNL

0
234

 

 

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat pe Facebook, după ce mai mulţi primari şi viceprimari au filialei pe care o conduce au anunţat că vor candida în 9 iunie din partea PSD.

Nica spune că aceste ”permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere.

”Felul în care preşedintele PSD Timiş înţelege să înceapă colaborarea stabilită zilele trecute la Bucureşti depăşeşte limita unei politici decente. Deputatul Simonis, sub ameninţarea candidaturii la Consiliul Judeţean Timiş, a prezentat de-a valma primari, viceprimari şi cam orice altă persoană dispusă să îl susţină, în speranţa că va recupera pierderile înregistrate în jocul de putere din interiorul PSD-ului. Plecarea unor oameni din partid este întotdeauna o pierdere, indiferent de situaţie”, a afirmat Alin Nica, sâmbătă, pe Facebook.

Nica mai spune că unul dintre primarii PNL care va candida din partea PSD a anunţat în urmă cu trei ani că va părăsi partidul. Este vorba despre primarul oraşului Deta, Petru Roman.

”Ştim că deputatul Simonis s-a lăudat că 15 primari de la PNL vor veni la el, dar din câte se vede sunt doar 5, dintre care unul a anunţat că pleacă din PNL acum mai bine de 3 ani, atunci când fiul său, condamnat pentru infracţiuni cu violenţă, a fost scos de pe lista consilierilor judeţeni ai partidului. Simonis a mai reuşit performanţa de a fura câţiva viceprimari PNL din localităţi cu primari PNL şi cu majorităţi liberale în consiliile locale, speculând nemulţumirea firească a oamenilor de pe locul 2”, a mai precizat Nica.

Liderul PNL Timiş mai spune că unii primari i-au cerut lucruri ilegale şi de aceea nu i-a putut ajuta.

”Cei care au plecat din PNL Timiş au spus că nu au fost ajutaţi de PNL şi singurul care a făcut acest lucru a fost deputatul Simonis. Afirmaţiile sunt grave căci multe dintre cererile lor excedau cadrul legal şi eu nu am fost dispus să trec peste lege pentru a-i mulţumi.

Nu voi fi de acord niciodată să încalc legea pentru a ţine aproape câţiva oameni care se joacă de-a şantajul şi care au mai multe interese personale decât au cereri pentru comunităţile lor”, afirmă Nica.

În final, Alin Nica a subliniat că PNL va face ”politică cinstită”, lucru ce va fi apreciat de oameni.

”Îl asigur pe domnul Simonis că aceste permutări în stil golănesc pe care le-a făcut vor fi sancţionate la alegerile locale. Avem soluţii pregătite pentru toate localităţile pe care Simonis le crede acum câştigate. Vom continua să facem o politică cinstită şi sunt sigur că oamenii vor aprecia acest lucru. Încercările lui Simonis sunt în zadar, căci PNL va câştiga Consiliul Judeţean Timiş”, a concluzionat Alin Nica.

Sâmbătă, dar şi vineri, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis a anunţat că mai mulţi primari şi viceprimari din judeţul Timiş, majoritatea din PNL, vor candida la alegerile locale din 9 iunie sub sigla PSD.

 

 

 

 

@ziare.com