Patronul clubului DINAMO, Ionuţ Negoiţă, afirmă că „trădătorul” Ştefan Bărboianu a fost “cumpărat” de STEAUA pentru a trânti ultimul derby-ul

0
1041

Patronul lui DINAMO, Ionuţ Negoiţă a afirmat că „trădătorul” Şefan Bărboianu a fost “cumpărat de rivalii de la STEAUA pentru a trânti derby-ul. După cum se ştie, STEAUA se află în lupta directă pentru câştigarea titlului cu ASA Targu Mureş. Echipa lui Gâlcă a deschis scorul printr-un penalty produs cu mare uşurinţă de fundaşul dinamovist Bărboianu. După o oră de joc scorul era 0-0, iar STEAUA nu avusese ocazii clare de gol.

“Vorbim despre golănie, despre ticăloşie. (…) M-a trădat pe mine, unde avea un loc de muncă şi îşi primea banii, şi-a trădat colegii, aveau primă de 3.000 de euro la victorie şi a trădat tot ce înseamnă suflarea dinamovistă. De ce? Pentru ca Steaua să ne umilească din nou. Prin cine? Prin ai noştri. (…) Toţi ticăloşii ăştia, golani ca el, nu ar trebui să mai fie în fotbal. El nu e la prima abatere. Eu ştiu cine, ştiu locul, ştiu despre cât e vorba, ştiu lucruri pe care le voi spune, dar nu în public. Le voi spune în faţa autorităţilor, că nu las lucrurile aşa. M-am săturat să fiu bătaia de joc a unora, să fiu înjurat de către publicul dinamovist”, a spus Negoiţă în tirada sa.

Dacă afirmaţiile lui Ionuţ Negoiţă de la conferinţa de prezentare a noului antrenor al lui DINAMO, Mircea Rednic, se dovedesc adevărate, atunci avem un caz de o gravitate excepţională. Practic, câştigătoarea campionatului are toate şansele să fie nominalizată la “masa verde”, iar STEAUA să ia drumul ligiilor inferioare.

Spune asta pentru că Negoiţă afirmă cu subiect şi predicat că deţine dovezi indubitabile prin care poate demonstra „trădarea”, dar şi „cumpărarea” lui Bărboianu. Mai mult, patronul lui DINAMO a precizat că se va adresa forurilor competente din lumea fotalului, dar şi din zona penală.

În aceeaşi conferinţă de presă, Ionuţ Negoiţă a mai spus că, tocmai din acest motiv, l-a dat afară marţi pe „vânzătorul” Ştefan Bărboianu, “nu pe cale amiabilă”. Bărboianu neagă afirmaţiile fostului patron. La rândul lui, Valeriu Argăseală îi cere lui Negoiţă să dovedească acuzaţiile pe care i le aduce fundaşului Ştefan Bărboianu. În caz contrar, oficialul stelist ameninţă că se va adresa Justiţiei.

VEZI DECLARAŢIILE LUI IONUŢ NEGOIŢĂ

“Până în minutul 60, practic, Steaua nu a avut un şut pe poartă. Erau şanse foarte mari ca meciul să se termine egal sau poate chiar să şi câştigăm. Dar a apărut un moment în care Steaua, intrată în criză de timp, trebuia ajutată. De către cine? De către un băiat care a mai ajutat şi alte dăţi. Vă vine să credeţi că un jucător de 27 de ani şi peste 200 de meciuri în Liga I poate face două faulturi în faţa arbitrului la modul evident? Unii spuneau emoţii, adrenalină… Poveşti! Vorbim despre golănie, despre ticăloşie. Vă aduceţi aminte când Mititelu spunea despre Bărboianu că e un trădător? Bărboianu a fost dat afară. Măsele stricate trebuie date afară. Nu amiabil, a fost dat afară. A avut dreptate Mititelu şi au mai spus-o şi alţii că acest jucător e un trădător. M-a trădat pe mine, unde avea un loc de muncă şi îşi primea banii, şi-a trădat colegii, aveau primă de 3.000 de euro la victorie şi a trădat tot ce înseamnă suflarea dinamovistă. De ce? Pentru ca Steaua să ne umilească din nou. Prin cine? Prin ai noştri”

“Am vorbit cu cineva foarte apropiat de el, pentru că sunt mulţi care vorbesc deschis. Şi l-am întrebat cum poate justifica el. I-am spus «bă, băiatule, opreşte-te, lasă golăniile, lasă prostiile, că te bate Dumnezeu». Greşeala a fost şi a mea. Dar de acum încolo fiecare jucător care va veni la Dinamo va fi bine verficat şi din urmă. Bărboianu, dacă mai joacă fotbal, poate vreun fraier ca mine să-l mai ia. Dar ştiindu-se ce poate acest băiat, cred că nu va mai juca fotbal. Toţi ticăloşii ăştia, golani ca el, nu ar trebui să mai fie în fotbal. El nu e la prima abatere. Eu ştiu cine, ştiu locul, ştiu despre cât e vorba, ştiu lucruri pe care le voi spune, dar nu în public. Le voi spune în faţa autorităţilor, că nu las lucrurile aşa. M-am săturat să fiu bătaia de joc a unora, să fiu înjurat de către publicul dinamovist, pentru că nu m-am informat când l-am luat pe acest băiat”

VEZI CUM SE APĂRĂ ŞTEFAN BĂRBOIANU (DOLCESPORT)

“Sunt acuze foarte grave! Vreau să demonstreze aceste lucruri. Mă simt atât de curat. Am curaj să merg cu capul sus şi pieptul înainte. Niciodată nu am luat parte la meciuri necurate. Mi-am rupt ambele picioare, le-am avut în ghips, pentru a face un nume în fotbalul românesc. Şi primesc nişte acuze false. N-am simţit niciodată ce am simţit acum. Mi se pare că s-a rupt ceva în mine. Am crezut că o să cad din picioare. Nu se poate aşa ceva. Vă jur! Îl rog pe domnul Negoiţă să se ducă să spună autorităţilor tot ce ştie. Să arate dovezile. O să mă întâlnesc cu persoanele apropiate mie şi o să luăm o decizie. Sunt nişte acuze extraordinar de grave”

“Cum a spus şi dânsul, e vorba şi de sentimente. E vorba de multe lucruri grave. Vă promit, vă jur, se va rezolva. Numele meu şi tot ce am muncit eu până acum au fost făcute praf. Nimeni nu-şi dorea mai mult decât mine să bată Steaua. Pentru mine e un şoc, vă jur că e un şoc. Trebuie să-mi revin. Trebuie să fiu atent ce zic. E bine că sunt înregistrările astea. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Niciodată nu am luat parte la un asemenea meci. Niciodată nu voi lua parte la un meci trucat. Vreau să dovedească ce a spus. Din gură toţi putem să acuzăm”

“Am fost chemat la Rin să vorbesc cu domnul Negoiţă. Domnul Vali, care se ocupă cu insolvenţă, mi-a spus că i-a transmis domnul Negoiţă să reziliem contractul. Şi eu voiam la sfârşitul campionatului să reziliez. Toate cădeau în capul meu, al lui Lazăr, Matei şi Alexe. Noi dădeam afară antrenorul. Am fost de acord cu rezilierea contractului”

“Am avut o relaţie foarte bună cu domnul Negoiţă. De ce nu am fost o măsea stricată în trecut? De ce spune că sunt trădător, când dânsul avea o părere extraordinară despre mine? Nimeni după meci nu mi-a reproşat faza aia. Toată lumea mi-a zis să ridic capul. Recunosc, e greşeala mea la acel fault. Dar de la greşeală până la faptul că eu am vândut meciul cu Steaua e SF. Ca fotbalist, când joci în asemenea derbiuri te transformi. Mi-am dorit prea mult, am fost prea determinat. Am vrut să fac un meci senzaţional, să opresc toate atacurile. Din prea multă dorinţă am făcut această greşeală. De ce nu se ia jocul lui Bărboianu până la faza aia şi după? Când a fost cornerul lui Bărboianu şi a fost bară? Acest episod îmi va afecta imaginea, numele”

VEZI REACŢIA LUI VALI ARGĂSEALĂ (SPORT.RO)

“Domnul Negoiţă să continue să spună, dacă ştie trebuie să aducă dovezi, dacă nu aduce dovezi, trebuie să-şi ia măsuri, pentru că noi suntem obligaţi să-l acţionăm în instanţă. Nu e normal, nu e normal nici faptul că pune într-o lumină proastă prestaţia Stelei, acuză prestaţia Stelei, care ar fi avut nevoie de nu ştiu ce greşeli, ar trebui să recunoască faptul că Steaua a jucat mai bine ca Dinamo şi a câştigat. Să-i aducă la cunoştinţă jucătorului acuzaţiile şi era mai corect să i le spună înainte să-i rupă contractul, nu după”

Foto: fcdinamo.ro