Părinții unui adolescent italian, condamnați la închisoare după ce au vrut ca fiul lor homosexual să devină heterosexual

0
208

 

 

 

Doi soți din Torino au fost condamnați la un an și patru luni și, respectiv, doi ani de închisoare cu suspendare după ce au făcut presiuni asupra fiului lor pentru a a deveni heterosexual, scrie Corriere della Sera.

De asemenea, instanța i-a obligat pe aceștia să-i plătească fiului despăgubiri bănești pentru tratamentul la care a fost supus.

Participarea la un curs psihologic într-un centru autorizat: acesta este angajamentul luat de un cuplu de părinți care a ajuns în fața instanței pentru că și-a amenințat și umilit fiul homosexual cu scopul de a-l face să „devină heterosexual”. Mama și tata, care între timp l-au despăgubit pe adolescent, au negociat o pedeapsă de un an și patru luni și, respectiv, doi ani de închisoare. Amândoi au primit pedepse cu suspendare datorită participării la cursul de „recuperare”.

Există o lungă listă de hărțuiri la care părinții și-ar fi supus fiul (care avea doar 14 ani la momentul respectiv). Cuplul a luat cunoștință de înclinațiile sexuale ale băiatului citindu-i pe ascuns jurnalul. Pe acele pagini, despre care credea că vor rămâne private, tânărul de 14 ani mărturisea: „Îmi plac băieții, sunt homosexual”. O ‘rușine’ și un ‘afront’ pentru tatăl care ar fi încercat totul pentru a corecta orientarea fiului său, aplicându-i pedepse – cum ar fi confiscarea smartphone-ului sau forțarea lui să alerge pe jumătate dezbrăcat noaptea târziu – și bătându-l.

„Ori te întorci la normal, ori te arunc de la balcon”, a repetat bărbatul.

Nu numai atât, tatăl îl obliga pe tânăr să se îmbrace ca un „băiat” și să facă „lucruri de băiat”: să-și lase barbă și să curteze fete.

Timp de doi ani – din 2020 până în 2022 – adolescentul ar fi suferit maltratările părinților săi și apoi s-ar fi destăinuit psihologului școlar, căruia i-a spus că tatăl său i-a dat o lună pentru a-i dovedi că s-a culcat cu o fată.

De aici ancheta, care s-a încheiat cu cererea de trimitere în judecată a părinților: tatăl a fost acuzat de infracțiunea de rele tratamente, în timp ce mama a fost acuzată că nu a împiedicat abuzurile fizice și psihologice.