Modalitati prin care iti poti proteja brandul de furtul de proprietate intelectuala

0
261

Modalitati prin care iti poti proteja brandul de furtul de proprietate intelectuala

In conditiile in care concurenta devine din ce in ce mai stransa, furtul de proprietate intelectuala este o preocupare majora pentru orice companie. Acest gen de frauda poate genera pierderea profiturilor si, totodata, poate afecta considerabil brandul si increderea clientilor in produsele si serviciile oferite de o anumita firma.

Acest lucru este si mai periculos pentru afacerile mici care depind de logo-uri, marci comerciale, desene si alte proprietati intelectuale.

Prin urmare, daca ai o afacere este important sa iei masuri pentru a te asigura ca nu vei fi victima furturilor de acest gen. 

Iata cateva modalitati prin care poti face acest lucru.

 

Inregistreaza-ti marca

Indiferent daca este vorba despre un logo, un sunet, un desen, un text sau un software, inregistrand-l ca marca te pui la adapost de posibilele fraude. Acest lucru te va ajuta sa iti consolidezi brandul si imaginea si sa atragi increderea clientilor.

Prin inregistrare marca iti pui conceptul sub protectia drepturilor de autor in Romania sau chiar si peste hotare. Este cea mai buna modalitate de a-ti asigura numele, logo-ul, desenele, sloganurile sau orice altceva asociat cu brandul tau alaturi de care vei putea folosi simbolul ®. 

Acest lucru nu numai ca va descuraja furtul sau copierea conceptelor tale, dar este si o dovada a autenticitatii produselor sau serviciilor pe care le oferi. De asemenea, vei avea cadrul legal perfect pentru a actiona in instanta pe cei care copiaza ideile tale.

 

Include o clauza de proprietate intelectuala in termeni si conditii

Din punct de vedere juridic, este important sa iti protejezi proprietatea intelectuala in scris si poti face acest lucru cu un acord detaliat de termeni si conditii. Acesta trebuie sa fie postat cat mai vizibil pe site-ul tau.