Incursiune totala intr-un spatiu virtual, cu ajutorul unui produs Sony

0
731

Sony va incepe anul viitor sa comercializeze casca virtuala Morpheus, prezentata miercuri la salonul de jocuri video de la San Francisco, a anuntat unul dintre directorii companiei. Producatorul nipon nu a dezvaluit pretul de vanzare pentru aceasta casca de realitate virtuala care va functiona conectata la cunoscuta consola de jocuri PS4 a celor de la Sony.

Cu performantele tehnice obtinute cu acest nou prototip de casca, suntem foarte aproape de realizarea obiectivului nostru de a oferi o noua experienta a jocurilor pe consola PS4, a declarat Shuhei Yoshida, presedintele Sony Computer Entertainement, potrivit AFP. Casca inglobeaza intreg campul vizual al celui care o poarta si permite, gratie microfoanelor incorporate, o incursiune totala intr-un spatiu virtual.

Sony nu este singura companie care dezvolta acest tip de produs si isi vinde tehnologia la salonul organizat in aceasta saptamana la San Francisco. Facebook a dezvoltat casca Oculus, iar Microsoft are versiunea proprie – HoloLens. Valve si fabricantul de telefoane mobile HTC au anuntat, in cadrul aceluiasi salon de la San Francisco, ca lucreaza la un proiect de casca virtuala care ar urma sa fie comercializata pana la finalul anului.

Sony a dezvaluit o prima versiune a Morpheus la inceputul anului 2014, iar noua versiune beneficiaza de un ecran OLED de 5,7 inci ce poate reda imagini video la o rezolutie de 1920x1080p cu 120 de cadre pe secunda (fps).

Sony spera sa aiba succes cu Morpheus VR asemenea celui inregistrat de consola de jocuri PS4, care s-a vandut in peste 20 de milioane de exemplare de la momentul lansarii sale in martie 2013.

Sursa ziare.com