Iliescu explică absenţa sa de la şedinţele PSD din ultima perioadă

0
644

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că organizarea unui congres al partidului nu mai reprezintă nicio grabă, pentru că este nevoie de o „perioadă de reflexie după rezultatele de la sfârşit de an”. „Nu-i nicio grabă şi e nevoie şi de o perioadă de reflexie după rezultatele de la sfârşit de an, nu? Adică e o perioadă în care membrii de partid trebuie să tragă nişte concluzii, nişte învăţăminte şi să fie o discuţie firească în conducerea de partid, cel mai mare partid al ţării care a are responsabilităţi. Deci un congres nu e o chestiune oarecare„, a declarat Iliescu la Ateneul Român.

Ion Iliescu spune că va participa cel mai probabil la Consiliul Naţional al PSD din 20 – 21 martie. „Cred că o să fiu la Consiliu şi la Congres, o să vedem”,a adăugat el. În opinia preşedintelui de onoare al PSD, alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Naţional este oportună. „E o structură de partid, a fost Năstase preşedinte al Consiliului, va trebui să se pronunţe dacă îşi alege preşedintele, intră în structura statutară a partidului”, a spus el. Întrebat ce sfat va da partidului, Iliescu a refuzat să răspundă. „Ei, acuma nu voi dezvălui secrete. Mă adaptez (n.r. – la discurs).

În ceea ce priveşte absenţa sa din ultima perioada de la şedinţele de partid, Ion Iliescu spune că aceasta se datorează în principal vârstei, având în schimb o comunicare cu conducerea PSD. „Am şi eu o vârstă, nu-mi mai pot permite să merg la toate şedinţele Şi voi merge selectiv, la cele mai importante. Altminteri, suntem în comunicare indirectă sau directă, dar la reuniuni, la şedinţe m-am mai abţinut. Timpul pe care îl am vreau să-l folosesc ca să scriu în continuare”, a completat preşedintele de onoare al PSD.

Sursa stiripesurse.ro