Elena Udrea, în arest preventiv încă 30 de zile

0
592

Elena Udrea rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, au decis judecătorii ICCJ, care au admis cererea DNA de a prelungi măsura arestului preventiv a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.
Avocatul Elenei Udrea a precizat, după ce s-a încheiat procesul că nu există argumente pentru ca arestul preventiv să fie prelungit:

”Nu există există un răspuns din partea SPP, dar umează asa fie declasificată arhiva, astfel incat programul din data de 6 sa fie declasificat, dar nu există niciun motiv legal pentrut prelungirea arestului preventiv. Este foarte greu sa selectezi un argument, a invocat ca procurorii nu au mai cerut arestarea la domiciliu. Nu exista niciun motiv pentru prelungirea arestarii. Natura umana presupune multe componente, doamna Udrea are capacitatea de a ierta. In esenta au fost multe intrebari legate despre o geanta cu bani”, a spus avocatul Elenei Udrea.

În același dosar, instanța a prelungit arestul preventiv pentru fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana, deținută de Elena Udrea.

De asemenea, instanța a prelungit arestul la domiciliu pentru Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și Cornel Resmeriță (primarul municipiului Lupeni). Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță, scrie Agerpres.