Duba-i pregătită

0
1258

Şi nu în Dubai, ci în faţa sediului DNA. Nu numai că are girofarele şi sirena pornită, duba este chiar în pole position. Clienţii stau şi ei cu bagajele la uşă: periuţă de dinţi, pijamale fără dungi, aşternuturi de pat, etc.

Vanghelie nu a făcut un secret din faptul că va începe să scrie ce ştie, că doar a cotizat la atâtea campanii electorale. Mici şi petreceri de 1 Mai muncitoresc, tricouri, materiale promoţionale pentru partid, etc… Ce este interesant din puţinele vorbe ale lui Marean rostite la uşa DNA, pe lângă prietenii domniei sale, Ponta şi Ghiţă, acesta l-a pomenit într-o urare păcătoasă şi pe viceprim-ministrul Gabriel Oprea, actual ministru de interne, cum ar fi şef peste serviciul secret denumit generic “doi şi-un sfert”.

Leapşa cu arestările dintre taberele Ponta-Băsescu continuă la vedere. Ieri Vanghelie, astăzi Dan Şova. Acuzat că a supt fără număr de la Complexul Energetic Turceni, dar şi de la Rovinari, pentru contracte de reprezentare juridică. Trebuie făcută menţiunea că atât contractele de reprezentare juridică, dar şi cele de pază, fac o excepţie de la legea referitoare la achiziţiile publice de bunuri ori servicii. Practic, în cazul încheierii unor astfel de contracte suma este stabilită de comun acord între semnatari. Şi chit că nu există prestaţii în instanţă, casa de avocatură beneficiară a unui astfel de contract încasează bani buni doar pentru un fel de mentenanţă. De ce este importantă solicitarea DNA referitoare la arestarea lui Dan Şova? Indirect loveşte în Victor Viorel Ponta, senior partner la firma de avocatură a familiei Şova (sărut-mâna doamnă!). Şi chiar dacă nu a semnat facturi sau chitanţe, se poate induce ideea că Victor Viorel Ponta a beneficiat de o parte din onorariile încasate de către firma de avocatură a familiei Şova de la Turceni şi Rovinari. Unde mai pui că cei doi juni avocaţi, Ponta şi Şova, erau şi parlamentari exact în zona cu pricina. Sună a trafic de influenţă?

Dealtfel Ponta a şi fost chemat la ANAF în iunie 2011, pentru a prezenta registrele de venituri pe 2007 şi 2008, exact în cauza cu pricina. S-a pus praful pe respectivele dosare. Până astăzi…
Urmează mişcarea lui Vanghelie. La cât de războinic este edilul de la Sectorul 5 nu vă gândiţi că acesta va sta la dispoziţia procurorilor ca mielul la tăiere. Va începe să spună. Să spună ce, cât, cum, cui şi când. Pariu că le ţâţâie noada lui Ponta şi Ghiţă, pentru că nu te joci cu Marean, omul joacă până la capăt. Spuneam mai devreme de ministrul de interne, Oprea. Pomenit ieri de Vanghelie drept co-autor la reţinerea sa. Aici este adevărata bubă. Şi cel mai bine ştie asta naşul lui Vanghelie, fostul senator PSD Cătălin Voicu. Toţi penalii din Parlamentul României, primari, etc., care au vrut să scape de mâna lungă şi aspră a Justiţiei s-au ascuns sub poalele generalului Oprea, înrolându-se în rândurile celebrului şi extrem de popularului partid UNPR, 2-3% în sondaje. Numai nume grele aici… . Neculai Onţanu, general şi primar al sectorului 2 al Capitalei, Dumitru Nicolae, zis NIRO, scriitor deja la DNA în dosarul Microsoft, primari, gen Florentin Pandele, soţul doamnei Gabriela Firea, care l-a reclamat la DNA pentru şantaj pe Traian Băsescu. Uite cum de se leagă lucrurile… Însă dacă Marean se va apuca să scrie chiar tot ce ştie, se va condamna singur, doar au fost părtaşi. Şi nu este exclus să asistăm la o lovitură gen kamikaze a lui Vanghelie, care oricum nu mai are ce pierde.

Semnat de Gusti Constantin