Dragnea, în fața JUDECĂTORILOR: Un nou termen în dosarul său de instigare la abuz în serviciu

0
1777
Magistraţii Instanţei supreme judecă, marţi, un nou termen în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Pe 14 februarie, instanţa i-a întrebat pe inculpaţi dacă doresc să se prevaleze de dreptul la tăcere sau să dea declaraţii pe parcursul procesului, dar şi dacă doresc să fie judecaţi prin procedură simplificată.

În acest context, Adriana Botorogeanu, la data faptelor funcţionar în cadrul DGASPC Teleorman, inculpată în dosar, a transmis, prin avocatul său, o cerere prin care îşi recunoaşte faptele şi doreşte să fie judecată prin procedură simplificată. De asemenea, apărătorul a susţinut în faţa instanţei că aceasta este bolnavă de cancer şi nu se poate prezenta la proces.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi, ATACATĂ de la cel mai înalt nivel: Nici protestatarii nu au scăpat

Ulterior, şi Gheorghe Nicuşor, la data faptelor fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare de la DGASPC Teleorman, precum şi Anisa Stoica, la data faptelor funcţionar la DGASPC Teleorman, le-au cerut magistraţilor să fie judecaţi prin procedură simplificată, recunoscând acuzaţiile care li se aduc.

Liviu Dragnea le-a spus magistraţilor că nu doreşte judecarea prin procedură simplificată şi că se consideră nevinovat.

„Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. (…) Vreau să fiu audiat ulterior. (…) De asemenea, nu solicit aplicarea procedurii simplificate de judecată, deoarece mă consider nevinovat”, a precizat Liviu Dragnea în faţa judecătorilor.

Alte cinci persoane implicate în dosar au declarat că se consideră nevinovate şi că doresc judecarea prin procedură normală, solicitând să fie audiate pe parcursul procesului.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, anunță Agerpres.

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Floarea Alesu – fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci – la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu – la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca – la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei; Nicuşor Gheorghe – la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban – fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş – director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

sursa:stiripesurse.ro