Doru Anca, consilier PRM: „La stațiunea de cercetare din Turda există capacitate intelectuală în domeniul cercetarii, dar nu există sprijinul economic financiar al Guvernului ”

0
2913

Victor Orban premierul Ungariei nu glumeste. A investit sume uriase din bugetul national pentru a consolida situatia economica a etnicilor maghiari din tara noastra.

Astfel, dupa investitiile din sport respectiv fotbal, vezi echipele de fotbal SEPSI CSIKSEREDA SI RECENT SCAPATA de retrogradare HERMANSTATD, a urmat cumpararea de cca. 1290 ha de teren agricol de catre magnatul ungur MESAROS LORINCZ in zona MARGHITA. Deci premierul Ungariei, asa dupa cum a afirmat in repetate randuri, ca daca o parte din Romania va avea probleme economice, respectiv Transilvania, noi (adica Guvernul Maghiar) trebuie sa sprijinim etnicii maghiari din aceasta zona.

Interesant este faptul ca si la noi, cercetatorii din Transilvania, adica de la Statiunea Didactica Turda, unde s-au creeat doua soiuri de grau productive, exista capacitate intelectuala in domeniul cercetarii, dar nu exista sprijinul economic financiar al Guvernului tarii noastre.

Inginer Anca Doru 

Consilier Local

Presedinte PRM Turda