Directoarea ALPAB face declaraţii confuze

0
280

 

 

 

Directorul general al ALPAB, Corina Bega, declară că amenda aplicată de Poliţia Locală Sector 4 nu este una justificată, având în vedere că regulamentele referitoare la deszăpezirea aleilor din parcuri sunt diferite de cele privitoare la trotuare.

Ea a precizat, pentru AGERPRES, că au fost deszăpezite aleile importante, magistralele care traversează parcul şi că există şi fotografii care să ateste acest lucru. Pe de altă parte, aleile din parcuri nu se curăţă în totalitate şi se lasă un „strat superficial de zăpadă”, a precizat Corina Bega.

Ea a menţionat că ALPAB nu a primit deocamdată niciun proces verbal, dar că a văzut în presă informaţia referitoare la amendă. De asemenea, a spus că aleile au fost curăţate înainte de venirea îngheţului şi că au fost aplicate materiale anti-derapante.

„Se face o mare confuzie. Ei fac trimitere la articolul 12 din HCGMB numărul 120/2010, doar că ei fac o mare confuzie, pentru că acel articol se referă la trotuare. Or, în parc nu sunt trotuare, sunt alei şi, practic, aleile din parcuri nu se curăţă în totalitate de zăpadă, ci doar magistralele care traversează parcul, conform unor regulamente care au zeci şi zeci de ani de aplicare neîntreruptă. Pe aleile mărginaşe în mod intenţionat se lasă un strat superficial de zăpadă, pentru ca negrul asfaltului să nu afecteze imaginea imaculată a parcului în aceste zile. Noi avem toate datele şi vom apela şi la dreptul la replică. La noi nu a ajuns niciun proces verbal, dar în momentul în care va ajunge, avem ordinele de serviciu prin care i-am delegat pe colegii care să se ocupe de aceste activităţi; avem contractul semnat cu firma care face deszăpezire, avem poze. Colegii noştri chiar au făcut, înainte să vină îngheţul, pentru că ştiam că după îngheţ nu se mai poate curăţa zăpada„, a precizat directoarea ALPAB.

Corina Bega , director interimar ALPAB a fost mai implicata in razboiul dus contra ciorilor din parcul Cismigiu,decat in administrarea parcurilor si spatiilor verzi din municipiul Bucuresti.