De 27 de ani, Românii aleargă în galop pe „Highway To Hell”!

0
3888

Dante’s Inferno                                       http://libguides.d125.org/inferno

 

Vă spun drept că de 27-28 de ani, în funcție de cronicari, ne ducem viața într-un galop nebun către Iad, de parcă am fi cai de cursă lipiţani. Nimeni și nimic nu ne oprește. Noi, românii, în preluarea metafizică a farmecelor ideologice ale Lighioanei care s-a aciuat pe aici, mergem  liniștiți ca pinguinii la scăldat, acolo unde îi așteaptă leopardul de mare!

În același timp și tot de 27 de ani se construiesc autostrăzi către Rai. Este adevărat că acestea există doar pe hârtie și în buzunarele costumelor împrumutate de la morți, că mare sărăcie de oameni mai este în Țara Românească. Ați văzut cum se transformă sărăntocul român implicat în treburile Țării care nici gura nu știe să o deschidă, chiar mai rău decât mortul, când se vede administratorul avuției naționale? Fostul sărăntoc își schimbă hainele mortului care l-au propulsat la putere cu haine adevărate, de firmă și peisaje rubensiene. Și pentru că prostul nu este prost destul până nu este și fudul se mai și urinează pe noi …

Iar noi stăm și așteptăm mântuirea, în ploaia de picături călduțe. Ne falsificăm speranțe și credem că poate, dar poate mai crește RO BOR-ul sau altceva cu un punct. Pentru noi nu are importanță ce crește doar să răsară ceva, că oricum murim ca robii pe plantații.

Nimeni nu se înțelege cu nimeni, cu excepția copiilor și părinților de Lighioane. Ei între ei se înteleg foarte bine. Noi trăim dezbinați și în ceartă veșnică. Lighioanele au dat de sânge și sudoare. Ne ducem viața ca în filmele americane cu vampiri. Spurcăciuniile vor sânge și unde ar putea să găsească mai mult sânge decât în  venele poporului?

În rest, repet ce am mai zis: „Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. (Mat.6:34)”

Azi ce facem? Ne adunăm sub Credință să Judecăm! 

Ce? 

Ce o fi de Judecat, căci sunt prea mulți nelegiuiți: fii adoptivi ai Lighioanei!

„Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuiala din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați. (Mat.23:23)”

Zic să mergem înainte în Credință și să doborâm Lighioana! Totodată, putem să-i intrebam pe urmașii foștilor deținuți australieni: câte autostrăzi au construit ei, la ditamai continentul? Poate vom face și noi, atunci când vom fi doar o colonie de pușcăriabili, iar neamul românesc va fi ajuns ca și aborigeni. Adică, vom trăi în rezervație, că ce pizda calului: asta este Democrația Originală, prea slăvita și servită?!