Claudiu Târziu, absolventul unei Universităţi fantomă și ucenicul fermecătorului Remus Pricopie de la S.N.S.P.A

0
111

Europarlamentarul Claudiu Târziu ar putea fi cercetat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate și de procurorii PICCJ pentru săvârșirea infracţiunii de fals în declaraţii. Potrivit CV-ului publicat de domnia sa, acesta pretinde în fals că între anii 1994-1999 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Mihai Eminescu, Iași. Chestiunea este că nu a existat vreodată o Universitate Mihai Eminescu din Iași, cum nu a existat vreo Facultate de Drept arondată vreunei alte Universităţi din ţară cu această denumire a marelui poet naţional.

Pentru conformitate, se poate consulta H.G. nr. 568/1995 cu privire la acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 88/1993, privind acreditarea instituţiilor de învăţământ superior şi recunoaşterea diplomelor. Potrivit Anexei 1, existau doar două Universităţi particulare din Iași care au primit autorizaţie de funcţionare provizorie: Univ. „Petre Andrei” la poziţia 17.46 și Univ. „Mihail Kogâlniceanu” la poziţia 18.46. Ambele aveau Facultatea de Drept inclusă.

La poziţia 21.59 figurează Institutul de Învăţământ Superior „Mihai Eminescu” din Timișoara cu Facultatea de management turistic și hotelier și comercial, fără nicio spcializare în Știinţe Juridice – Drept.

Apoi se poate verifica H.G. nr. 535/1999 privind autorizarea de funcţionare provizorie sau acreditarea specializărilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular. A se vedea Anexa 2, poziţiile 50-55, cu Universităţile particulare din Iași autorizate să funcţioneze provizoriu: „Apolonia”, Ecologică „Dimitrie Cantemir”, „Gheorghe Zane”, „Mihail Kogâlniceanu”, „Petre Andrei” și Institutul de Studii Europene „Ștefan Lupașcu”. Nicidecum, Universitatea Mihai Eminescu din Iași.

La poziţia 66 apare Institutul de Învăţământ Superior „Mihai Eminescu” din Timișoara, numai cu profil economic, specializările contabilitate și informaţii de gestiune și management turistic, hotelier și comercial.

Absolventul de chimie-fizică, Remus Pricopie i-a fost maestru lui Claudiu Târziu,la S.N.S.P.A.

Fermecătorul Remus, prestând la microfon; sursa foto: facebook/SNSPA

Surpriza apare la cea de-a doua facultate absolvită de Claudiu Târziu. Potrivit CV-ului publicat, între anii 2002 și 2007 acesta a absolvit Facultatea de Comunicare și Relaţii Publice – Școala Naţională de Știinţe Politice și Administrative  (S.N.S.P.A.) – București. Potrivit profesorului Vasile Astărăstoaie, aceasta este continuatoarea Academiei Ștefan Gheorghiu, care pregătea cadrele Partidului Comunist.

Potrivit Europass CV, Remus Pricopie a absolvit Facultatea de Chimie Fizică  a Universităţii din București. Din 1998, după un masterat de doi ani la S.N.S.P.A., a devenit asistent profesor la Facultatea de Comunicare și Relaţii Publice. Nu este clar ce anume l-a recomandat pe junele chimisto-fizician Pricopie să fie acceptat profesor specialist la S.N.S.P.A., cu numai doi de masterat în domeniu și dizertaţia susţinută după alţi doi ani. Poate că numai vocea și văditul său talent de manechin. În timp ce Claudiu Târziu era student la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Remus Pricopie era profesor, iar între decembrie 2005 – noiembrie 2007 a deținut și funcția de Decan al aceleași facultăţi.

Cu un așa profesor, un asemenea vrednic ucenic !

Surse de informare pentru articol:

CV Târziu https://www.europarl.europa.eu/meps/en/257114/CLAUDIU-RICHARD_TARZIU/cv și https://claudiutarziu.ro/despre-mine/curriculum-vitae/

HG 568/1995 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/7089

HG 535/1999 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/18717

CV Pricopie https://snspa.ro/wp-content/uploads/2019/10/CV-Remus-Pricopie-alegeri_2019.pdf

Istoria S.N.S.P.A. https://stiripentruviata.ro/dr-vasile-astarastoae-de-la-academia-stefan-gheorghiu-la-snspa-jeana-nu-e-moarta-jeana-se-transforma/

Articol lichidare universităţi https://hotnews.ro/guvernul-lichideaza-patru-universitati-private-si-135-programe-de-studii-institutiile-nu-mai-pot-organiza-examen-de-admitere-556988