Caracal: iar candidează tata lu’ ăla cu explozia!

0
215

 

Ion Doldurea candidează din partea PSD pentru un nou mandat la Caracal / Fiul său deține firma care a provocat explozia devastatoare GPL din Crevedia / E omul influentului baron PSD Paul Stănescu, are peste 20 de case și apartamente

 

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a declarat vineri într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Caracal că va candida pentru un nou mandat din partea PSD, transmite Agerpres. Doldurea e tatăl patronului/administrator al firmei Flagas SRL care deține depozitul de GPL explodat în august 2023 în Crevedia, eveniment soldat cu 6 morți și 46 de răniți.

La momentul scandalului de la Crevedia, Ion Doldurea anunța că se suspendă din toate funcțiile politice. Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, prim-vicepreşedinte al PSD Caracal, a declarat vineri că „domnul primar este membru PSD şi nu şi-a pierdut niciodată calitatea de membru PSD. A luat o decizie unilaterală de a se autosuspenda din toate funcţiile deţinute în PSD Caracal şi PSD Olt, iar decizia unilaterală de a reveni îi aparţine în totalitate şi când va fi momentul o va anunţa, cu aceeaşi stimă şi principialitate cum v-a răspuns acum la întrebare. Şi faptul că v-a răspuns onest că va candida este rodul discuţiilor pe care le-am avut în interiorul organizaţiei şi se bucură de întreaga susţinere a colegilor noştri din PSD Caracal, din PSD Olt şi cred că şi din PSD naţional”.

Cine e Ion Doldurea

Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu.

Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Doldurea sr. s-a remarcat prin faptul că a inițiat, în calitate de președinte al Asociației „Fiii și prietenii Caracalului”, un referendum pentru redenumirea județului Olt în Romanați. După eșecul votului din 2018 a demisionat de la conducerea asociației.

Până să devină primar, Doldurea senior a activat în mediul privat, incepând cu 1993, potrivit CV-ului oficial.

Anterior a fost director comercial la Intreprinderea de anvelope din Caracal și Inspector de specialitate (chimie) la Inspectoratul de Stat pentru Controlul calității produselor, Caracal.

În 1979 a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică a Universității București.

Doldurea (PSD) are peste 20 de case, apartamente și spații comerciale, precum și aproape 500.000 de euro în conturi, potrivit declarației de avere.

Familia Doldurea are și un hotel de 5 stele în Caracal și opere de artă evaluate la 70.000 de euro.

 

 

@g4media