Baluta il arde pe Nicusor la…ALPAB!

0
295

 

 

După ce polițiștii locali ai municipiului București au amendat operatori de salubritate din sectoarele 3 şi 4 pentru că nu au curăţat zăpada şi gheaţa, poliția locală din Sectorul 4 a amendat la rândul ei primăria Capitalei „urmare a unor controale de rutină” pentru că nu a îndepărtat stratul de zăpădă și de gheață depus pe alei pietonale și trotuare.

Operatorii de salubritate din sectoarele 3 şi 4 au fost amendaţi cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curăţat în mod corespunzător zăpada şi gheaţa din Piaţa Universităţii şi de pe trotuarele aferente Bd. Unirii, informează Primăria Capitalei.

De asemenea, 11 persoane juridice au fost amendat cu 22.000 lei pentru că nu au îndepărtat ţurţurii formaţi la nivelul acoperişului şi nu au curăţat zăpada și gheața formate pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea.

Ulterior, Primăria Municipiului București a fost sancționată contravențional de către polițiștii locali ai Sectorului 4.

„Urmare a unor controale de rutină, frecvent efectuate în perioada rece a anului, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 au sancționat Primăria Municipiului București (PMB), prin Administratia Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), pentru nerespectarea obligațiilor legale instituite în sarcina sa în privința îndepărtării stratului de zăpădă și de gheață depus pe aleile pietonale și trotuarele aferente parcurilor pe care aceasta le adminstrează pe raza Sectorului 4 – Parcul Carol și Parcul Tineretului”, potrivit unui cimunicat de presă.

„Aleile pietonale și trotuarele aferente Parcului Carol și Parcului Tineretului erau impracticabile, acoperite cu zăpadă și cu gheață, fapt ce a pus în pericol integritatea corporală a tuturor persoanelor care tranzitează sau vizitează aceste spații”, a adăugat Primăria Sector 4.

Acuzații

„Este inadmisibil ca după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit, PMB și ALPAB să continue să trateze cu dispreț cetățenii Bucureștiului! Fac un apel către domnul Primar General, Nicușor Dan, să respecte legea și să dispună măsuri în regim de urgență prin care să stopeze pericolul la care sunt expuși bucureștenii care merg în Parcul Carol și în Parcul Tineretului”, a transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

 

 

 

 

@stiripesurse