Aurelian Bădulescu despre Piedone: „E un criminal, un măscărici”

0
1164

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins zilele trecute, printr-o decizie definitivă, recursul declarat de Cristian Piedone împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în procesul de calomnie în care era acuzat fostul viceprimar al Capitalei în perioada Administrației Firea, Aurelian Bădulescu.

Curtea de Apel București a decis, în aprilie 2021, să respingă procesul intentat de Cristian Piedone ca nefondat. Decizia a venit după ce instanța inferioară, Tribunalul București, a respins și ea acțiunea ca fiind neîntemeiată.

Scandalul dintre Piedone Popescu și Aurelian Bădulescu s-a declanșat în momentul în care mai multe victime din Colectiv au contestat în instanță dreptul fostului edil al Sectorului 4 de a mai candida la Primărie, la doar șase luni de la tragicul eveniment în care au murit 64 de oameni. În acest context, Bădulescu a intervenit, în direct, la o televiziune, în timpul unui jurnal de știri de ultimă oră. Fostul viceprimar a făcut o serie de declarații legate de candidatura lui Piedone Popescu la postul de primar.

Bădulescu, care încă nu ocupa postul de viceprimar al Capitalei, spune a de Piedone că este „un nemernic care a contribuit la „moartea a 64 de oameni”,  că este un „criminal”  și „un măscărici al Sectorului 4”. Mai mult decât atât, Bădulescu a mai adăugat că „excesul de putere, pe lângă hoția de care a dat dovadă este fără margini”, și că „acest animal politic știe tot ce se întâmplă în Sectorul 4 și că tot ce s-a furat în sectorul 4 s-a făcut cu buna-știință și cu camarila lui”.

Piedone Popescu a vrut despăgubiri 50.000 de euro

Cristian Piedone a solicitat, pentru aceste informații, instanțelor de judecată obligarea pârâtului la plata sumei de 50.000 euro, reprezentând daune morale pentru atingerea adusă drepturilor sale la onoare, demnitate și imagine. De asemenea, Piedone a cerut ca Bădulescu să fie obligat să facă publică hotărârea judecătorească și să își exprime scuzele față de acesta tot în spațiul public. În același timp, fostul viceprimar ar fi trebuit să plătească și cheltuielile de judecată.

Judecătorii au apreciat că Piedone era la epoca evenimentelor reclamate, aprilie 2016, un om politic notoriu și fost primar al sectorului 4 București vreme de mai mulți ani (2008 – 2015), cunoscut în această calitate de asemenea la nivel național, datorită expunerii sale mediatice de-a lungul timpului. În acea calitate, fostul primar trebuia să dea dovadă de o toleranță mai mare, cu atât mai mult ținând cont de contextul tragic al incendiului datorită căruia și-a dat și demisia.