Acum 38 de ani…ne-am cutremurat !

0
768

Acum 38 de ani pamintul s-a cutremurat incepind de la Focsani si a distrus mai multe case din Bucuresti, Zimnicea si alte orase.  Seismul a inceput la 21,20 si a avut magnitudinea de 7,3 pe sacara Richter, cind au fost peste 11.000 de victime  dintre care peste 1500 de morti.

Sub darimaturi earu oameni care strigau dupa ajutor. Imi aduc aminte ca Zimnicea, a fost complet distrus, orasul refacindu-se in urmatorii ani.

Presedintele de atunci Nicolae Ceausescu era la un dineu oficial. Iata ce declara un oficial roman despre acest episod: „In seara zilei de 4 martie, președintele Nicolae Ceaușescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de președintele Nigeriei în cinstea oaspeților. După toastul șefului statului nigerian, un secretar român a intrat în sală și l-a informat pe Ceaușescu de situația din țară. Răspunzând calm la cuvântarea gazdei, președintele român s-a așezat și l-a anunțat în particular de dezastrul survenit în România. Banchetului i s-a pus capăt câteva minute mai târziu. Doua ore mai tirziu aeronava ii aducea in tara pew Ceausescu si sotia sa”

Doamne fereste-ne de un alt dezastru.

GEORGICA  BRINZILA