Zvon? Generalul Valery Gerasimov ar fi fost ucis în Ucraina!

0
355

Rusia nu a comentat încă mai multe zvonuri conform cărora comandantul lui Vladimir Putin, generalul Valery Gerasimov, ar fi fost ucis într-o lovitură asupra unui post de comandă militar din Sevastopol. Serviciile secrete ucrainene nu au o confirmare a acestor zvonuri, arată șeful serviciilor secrete militare de la Kiev, Kyrylo Budanov.

 

 

O explozie și o dâră de fum au fost vizibile într-un clip al unei presupuse lovituri la locul militar din Yukharin Balka. O altă țintă din satul Uyutnoye, lângă Yevpatoria, a fost, de asemenea, lovită.

 

Un flux de ambulanțe a fost raportat de surse ucrainene în ambele locații, iar guvernatorul Sevastopolului, numit de Putin, Mikhail Razvozhayev, a declarat: „A fost cel mai masiv [atac] din ultimii ani”.

Diverse canale ucrainene au distribuit zvonurile, iar comandantul forțelor aeriene de la Kiev, Lt-Gen Mykola Oleshchuk a lăudat „munca de luptă impecabilă” a echipajelor sale.

Cu toate acestea, Ucraina nu a susținut explicit că Gerasimov, în vârstă de 68 de ani  se afla la postul de comandă sau că a fost ucis, punctează dailymail.co.uk.

Nataliya Humenyuk, purtătoarea de cuvânt a forțelor de apărare ucrainene de sud, a declarat: „Colectăm informațiile care vă interesează în prezent. De îndată ce au confirmarea corespunzătoare, acestea vor fi făcute publice. În acest moment, putem afirma doar ceea ce este deja cunoscut – punctul de control a fost lovit”.

Zvonul despre moartea lui Gerasimov pare să fi început să circule după ce un canal rus Telegram numit „Tarism obișnuit” a postat un raport neconfirmat.

Acesta scria: „Conform datelor preliminare, Valery Gerasimov, care se afla la un post de comandă lângă Sevastopol în momentul atacului, a fost ucis în atacul din Crimeea”.

Mesajul a dispărut ulterior, iar canalul nu dat niciun detaliu suplimentar.

 

 

 

@Stiripesurse